Skip to main content
All vacancies

EU Category manager ‘Medical devices’

Permanent

Omg. Breda

Deadline has passed

Opdrachtgever

Internationale keten in de zorgsector, sinds 2017 onderdeel van een investeringsmaatschappij. In haar segment is de onderneming de grootste speler in de EU met ca. 400 vestigingen in Nederland, Duitsland, Italië, België en Denemarken. Met ca. 2.000 medewerkers behaalt de onderneming een omzet van ca. € 350 mio., waarvan ca. 70% in Nederland.

Het hoofdkantoor is gevestigd boven Breda (N-Br). Dit fungeert als shared service center (SSC) en hier werken ca. 90 medewerkers.

Met de investeringsmaatschappij als eigenaar is de organisatie gericht op snelle groei en professionalisering van de eigen organisatie.

 

Procurement

In de zorg is professionele procurement een relatief jong begrip. Binnen de onderneming is een gerenommeerd consultancy bureau al gedurende een jaar bezig een plan te ontwikkelen voor de professionalisering en implementatie van o.m. een actiegerichte procurement organisatie. De potentie voor optimalisatie van de inkoop blijkt enorm te zijn.

Recent is een manager procurement gestart die dit plan gaat implementeren. ‘Wave one’, die loopt tot ultimo 2021, kent een forse doelstelling. Wordt die behaald dan heeft de manager procurement daarna een ‘blanco cheque’ om zijn procurement afdeling verder uit te bouwen.

De manager procurement rapporteert direct aan de CFO en functioneel aan de Chief Transformation Officer.

Het procurement team omvat momenteel de manager, 2 local buyers, één in Duitsland en één in Italië en een procurement analyst. Naast de huidige vacature zal op termijn ook een ‘Category manager Indirects’ worden aangetrokken.

De onderneming heeft een spend van ca. € 140 mio, waarvan ca. 50% direct en dus ook ca. 50% indirect. De directe spend is onderverdeeld in 4 categorieën en 27 subcategorieën. De categorieën zijn:

 • Consumables, mondmaskers, handschoenen, schermen, steriele producten
 • Durables, spiegels, boortjes, afzuignapjes, etc.
 • Equipment, tandartsstoelen met alle bijbehorende apparatuur, scanners, röntgenapparatuur, speciale afwasmachines, etc.
 • Services, onderhoud o.m.

Het bedrijf werkt met Dynamics 365.

 

Functie

Je rapporteert aan de purchasing manager en wordt de eerste category manager. Je gaat je richten op de ‘directs’: tandarts apparatuur (scanners, röntgen- en sterilisatie apparatuur, etc.) en verbruiksmateriaal (mondkapjes, handgel, etc.).

Voor deze categorie start je met het opzetten van een inkoopstrategie, actiegericht en met heldere targets. Vervolgens ga je deze implementeren door inkoopprojecten te starten en te leiden, in nauwe samenspraak met jouw interne stakeholders. Je evalueert en selecteert leveranciers en onderhandelt en contracteert hen. Je zorgt ervoor dat leveranciers zich aan de gemaakte afspraken houden door hun prestaties te meten en evalueren. Vanzelfsprekend bereik je op deze wijze mooie kostenbesparingen in lijn met jouw plan en rapporteer je deze aan het management.

Daarnaast ben je actief met het verbeteren van de inkoop processen binnen de organisatie, zodat je zeker weet dat jouw contracten ook daadwerkelijk gebruikt worden en de operationele inkoop efficiënt verloopt.

Beperkt internationaal reizen is onderdeel van de functie.

 

Jouw profiel

 • Bij voorkeur een Master diploma, in ieder geval een Bachelor graad
 • Circa 5 jaar ervaring met inkoop van technische apparatuur
 • Ruime ervaring met categorie management
 • Ervaring in de zorg- of medical devices sector is een pré
 • Resultaat gedreven, sterke communicator en teamspeler
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels.

 

Aanbod

 • Salaris tot € 80.000 bruto per jaar, maar geheel bepaald door jouw relevante ervaring en achtergrond
 • 25 Vakantiedagen
 • Bonusregeling van max. 10% van het jaarsalaris
 • Prima pensioenregeling
 • Contract onbepaalde termijn
 • Leaseauto

 

Interesse?

Stuur jouw CV en motivatie dan naar: cv@xentys.nl.
Voor meer info kun je bellen met Anastatia Tisoer, 070-2400414.

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT PROFESSIONAL

In the industrial or construction sector

OUR SERVICES

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT JOB

In the industrial or construction sector

VIEW VACANCIES