Skip to main content
All vacancies

Global category manager ‘mechanical outsourcing’

Manufacturing machines/eqmt

Permanent

Apeldoorn regio

70,000 per year

Deadline has passed

Opdrachtgever

De onderneming ontwikkelt, assembleert en verkoopt vooral machines voor toeleveranciers aan de automotive industrie en is voor haar belangrijkste produktlijnen wereldmarktleider en daarnaast machines voor de verpakkingsindustrie en de farma sector. Het is onderdeel van een beursgenoteerd concern, heeft ca. 1.600 medewerkers, plants op 3 locaties (NL, Polen, China) en verkoopkantoren in vele landen in de wereld.

Het hoofdkantoor is gevestigd in omg. Apeldoorn en telt ca. 950 medewerkers. Binnen het hoofdkantoor zijn o.m. de centrale afdelingen R&D, engineering, marketing, product management, procurement en supply chain ondergebracht (naast de directie).

 

Procurement

De productie van onderdelen en modules is geheel ge-outsourced. Het productieproces is te kenmerken als high-mix/low-volume. De onderneming assembleert ingekochte onderdelen en modules tot complete machines.

De manager Sourcing rapporteert aan de VP Global Purchasing & Logistics en heeft een team van 10 Global Category Buyers, verdeeld over 4 productgroepen:

  • Electronic OEM
  • Mechanic OEM
  • MRO/NPR
  • Mechanical Outsourcing.

Dit laatste team telt 4 Global category buyers, waaronder deze vacature.

Naast sourcing rapporteren aan de VP Global Purchasing & Logistics, de afdelingen Support buying (operationele inkoop), Supply chain innovation (implementeren van logistieke verbeteringen).

Sourcing werkt nauw samen met de afdelingen SQA (supplier quality assurance) en Cost engineering.

 

Functie

Jouw categorie omvat mechanische onderdelen zoals plaatwerk, samengestelde lasonderdelen, grote frames, oppervlaktebehandelingen en assemblies. Totaal een spend van ca. € 15 mio. Jouw leveranciers zitten wereldwijd, met de nadruk op Oost-Europa en China.

Er is een segmentstrategie ontwikkeld door jouw voorganger, die weer tegen het licht gehouden moet worden gezien de laatste ontwikkelingen. Zo zul je deze moeten toetsen bij R&D en engineering om van hen te vernemen welke nieuwe product ontwikkelingen voorzien zijn. Daarnaast is er een stevige prijsdruk waardoor je wereldwijd zult moeten blijven zoeken (sourcen) naar partijen die in dat streven mee kunnen, denk daarbij bijv. aan Turkije, China en ook Zuid-Europa. Initiële audits doe je zelf, echter zodra een leverancier gecontracteerd gaat worden, doe je audits samen met Supplier Quality Assurance collega’s.

Qua vendor management zul je jouw leveranciers op een 95% leverbetrouwbaarheid moeten zien te krijgen, maar doe je ook aan verbetering van de verdere samenwerking, aantrekken van innovatie vanuit de leveranciers, ben je escalatiekanaal i.g.v. significante leverproblemen, etc.

Procurement hanteert een multi-sourcing strategie waarbij de QLTC aanpak (Quality, Logistics, Technology, Cost) wordt gehanteerd. Je stuurt op continue verbetering en verkorting van de supply chains, maakt daarvoor o.m. afspraken over performance verbetering met leveranciers, bent betrokken bij make or buy beslissingen en kunt hier een belangrijke stem in hebben.

Van jou wordt verwacht dat je vroegtijdig aanwezig bent en participeert in de ontwikkelingen bij R&D en Engineering. Je bent voor hen een gesprekspartner die meepraat mee over de maakbaarheid van parts en modules vanuit een kostenoogpunt (TCO) en zorgt voor early supplier involvement, maar wel op basis van goede afspraken. Je bent een kritisch en constructief lid van het ontwikkelteam.

Je stuurt een collega category buyer in China functioneel aan (je bent de lead buyer), in de zin dat jij en hij zaken goed op elkaar afstemmen en hetzelfde beleid hanteren, je wordt nauw betrokken bij multidisciplinaire Task forces (projecten) om bijv. tot verbeteringen in de supply chain te komen. Jouw belangrijkste stakeholders zijn R&D, cost engineering, SQA, leveranciers en jouw management.

Jouw targets zijn gericht op kostenbesparingen, contract compliance van tenminste 80%, het maken en implementeren van een inkoopplan en een jaarplan, plus het opbouwen en onderhouden van een nauwe relatie met R&D engineers. Het behalen van jouw doelstellingen is van groot belang voor de concurrentiekracht van de onderneming.

Je reist ca. 15% van jouw tijd. Zo ga je jaarlijks voor 1 à 2 weken naar China.

 

Jouw profiel

  • HBO werk/denk niveau, analytisch
  • In staat om technische tekeningen te lezen, kennis van bewerkingstechnieken is een pré
  • Enige jaren procurement of supplier ervaring in een technische en internationale omgeving
  • Handig met IT (Infor LM en Excel zijn belangrijke tools)
  • Je hebt een gunfactor, bent communicatief sterk en een teamplayer
  • Je beheerst de talen Nederlands en Engels goed, liefst ook Duits.

 

Aanbod

Een salaris tot € 70.000 bruto per jaar, afhankelijk van ervaring en expertise, 40 vakantiedagen, winstdeling (gemiddeld 10% van bruto jaarsalaris), pensioen o.b.v. PME (CAO) waarbij de werkgever 50% van de premie betaalt.

 

Interesse?

Stuur jouw CV en motivatiebrief, waarmee je aantoont dat je over de gewenste ervaring en kennis beschikt, aan cv@xentys.nl.

Additionele informatie kan verkregen worden van Erik Fransen, tel. 070-2400414.

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT PROFESSIONAL

In the industrial or construction sector

OUR SERVICES

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT JOB

In the industrial or construction sector

VIEW VACANCIES