Skip to main content
All vacancies

International technical purchaser

High-tech

Permanent

Den Bosch

Deadline has passed

Opdrachtgever

Opdrachtgever is een jong bedrijf, opgericht in 2005. Het ontwikkelt en produceert ophang- en montage oplossingen voor de professionele (B2B) Audio/Video markt. Het bedrijf is sinds 2018 onderdeel van een Nederlandse moedermaatschappij met meerdere dochterondernemingen. Deze moeder ontwikkelt en produceert vergelijkbare systemen voor de consumenten (B2C) markt.

De productielocatie ligt nabij Gorinchem, hier werken ca. 50 medewerkers. Een engineering / ontwikkelafdeling (PDC) is gevestigd in Den Bosch, alwaar ca. 25 personen werken. Dit PDC wordt gedeeld met de moeder.

De onderneming heeft zich te doel gesteld om door middel van ‘continuous improvement’ te professionaliseren.

 

Functie

Je rapporteert direct aan de operations manager van de productielocatie en functioneel aan de supply chain manager van de moedermaatschappij. Primair (ca. 80% van jouw tijd) werk je voor het PDC (Product Development Centre) in Den Bosch en voor ca. 20% voor en bij de productielocatie nabij Gorinchem.

 

Voor het PDC in Den Bosch werk je nauw samen met 2 collega technisch inkopers, de NPD engineers en de supply chain manager. Het NPD center in Den Bosch werkt zowel aan professionele systemen, klantspecifieke oplossingen die in kleine series geleverd worden, alsook aan consumenten producten, die in grotere series geproduceerd worden.

Het NPD proces betreft vooral produktontwikkeling o.b.v. bewerkingen van plaatmateriaal in combinatie met eenvoudige electronica componenten.

Jouw rol is in het NPD proces er op gericht om actief betrokken te zijn vanaf het vroegste ontwikkelstadium, nog voordat er een tekening op tafel ligt. Je stelt kritische vragen gericht op de maakbaarheid en de kosten van het ontwerp, met als doel om samen met engineering de simpelste oplossing te vinden voor een klantvraag. Een voorbeeld is een discussie of er geproduceerd gaat worden middels ‘hard tooling’, zetwerk of gieten.

Je zoekt vervolgens internationaal naar leveranciers die in staat zijn om deze producten in kleine series, betrouwbaar, flexibel en tegen lage kosten te produceren en daagt hen uit met nieuwe inzichten en oplossingen te komen. Vervolgens auditeer, selecteer en contracteer je zodat je met de beste leveranciers een samenwerking aangaat.

In principe koop je wereldwijd in, momenteel zijn de leveranciers vooral gelokaliseerd in Nederland, secundair in Oost-Europa (Letland, Tsjechië) en in beperkte mate in China.

 

Op de productielocatie werk je vooral samen met 2 materiaalplanners/operationeel inkopers en met de operations manager. Samen met de operations manager start je met een analyse van de huidige inkoopspend en ga je samen vaststellen welke verbetermogelijkheden er zijn. Je maakt een verbeterplan en zorgt ervoor dat je hiervoor akkoord krijgt van de operations manager. Vervolgens ga je dit plan uitrollen.

 

In de rol zul je beperkt reizen (max. 10% van jouw tijd).

 

 

Jouw profiel

  • HBO werk/denk niveau
  • Technische affiniteit, in staat om tekeningen te lezen
  • Ruime ervaring in productie omgevingen
  • Liefst bekend met de NL en Europese aanbodmarkt voor uitbesteding van bewerkingen aan plaatwerk
  • Inkoop achtergrond er ervaring (incl. contracteren en vendor management)
  • Goede beheersing van het Engels
  • Analytisch, kritisch, je denkt in termen van risico’s en kansen, communicatief sterk.

 

 

Interesse?

Stuur jouw CV en motivatie dan naar: cv@xentys.nl.
Voor meer info kun je bellen met Maarten Smits van Oyen, 070-2400414.

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT PROFESSIONAL

In the industrial or construction sector

OUR SERVICES

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT JOB

In the industrial or construction sector

VIEW VACANCIES