Skip to main content
All vacancies

Procurement Development Manager

Infra

Permanent

Rotterdam

80,000 per year

Deadline has passed

Opdrachtgever

Gericht op de inzet van innovatieve en duurzame technologie voor haar productieproces en levering van verantwoorde eindproducten. Professionele organisatie met ca. 2.000 medewerkers. Gevestigd in Rotterdam.

 

Procurement

De afdeling Procurement staat onder leiding van de CPO en is opgedeeld in drie teams:

 • Professional Services
 • IT& Innovation
 • Assets, Equipment en Services.

In de woorden van de CPO is Procurement de afgelopen periode van maturiteitniveau 1 naar niveau 3 gebracht en is de ambitie om spoedig niveau 4 bereiken.

In praktische zin betekent dit dat de operationele inkoop goeddeels is geautomatiseerd in SAP, dat Ariba zal worden geïmplementeerd, een traject van naar schatting 2 jaar en dat de medewerkers een beweging hebben gemaakt van ‘sourcers’ naar ‘category managers’, die samen met de business en gericht op de lange termijn, optrekken.

Het contract management ligt in de business.

 

Functie

Je rapporteert aan de CPO en bent lid van het MT van procurement, samen met de CPO en de managers van de genoemde 3 teams.

Je hebt geen medewerkers en richt je op de verdere professionalisering van de procurement functie en organisatie.

Taken die je gaat oppakken zijn bijvoorbeeld:

 • Als opdrachtgever fungeren om inkooptools/systemen functioneel op de juiste wijze te implementeren en om zorg te dragen voor gestructureerde invoer en opslag van data:
  • Zodat de beschikbare systemen (eindelijk) de gewenste inkoop en financiële data gaan opleveren waarmee analyses gemaakt- en vervolgens strategieën ontwikkeld kunnen worden.
  • Je wordt opdrachtgever voor de Ariba implementatie.
 • Zorgdragen voor de implementatie van een leveranciersmanagement proces incl. -systeem, waarbij je je realiseert dat je andere organisatie onderdelen mee moet krijgen om ervoor te zorgen dat de gewenste data gegenereerd worden
 • Het opstellen van KPI’s voor procurement
 • Het ontwikkelen van een Strategic Value Plan voor de top-50 leveranciers gericht op zaken als: ranking van leveranciers per categorie; wie praat met wie en op welk niveau; hoe kunnen we meer waarde uit de samenwerking halen; voorwaartse keten integratie; beweging naar partnerschap
 • Het naar binnen halen van kennis en innovatie vanuit de aanbodmarkt, ook m.b.t. Safety en Corporate Social Responsibility
 • Het realiseren van een outside-in mentaliteit binnen de procurement organisatie
 • Het jaarlijks uitvoeren en zinvol maken van een Supplier satisfaction survey.

 

Regelmatig geef je presentaties binnen de organisatie aan collega’s maar ook aan het senior management.

In deze functie kun je je ontwikkelen en als eerste stap zien voor een verdere loopbaan binnen de organisatie.

 

Jouw profiel

 • Jouw soft skills zijn: Ambitieus; je staat jouw ‘mannetje’; pikt snel nieuwe dingen op; hebt er plezier in om als opdrachtgever te fungeren voor uitwerking en implementatie van processen; je hebt lef, een hoog energieniveau, een enthousiaste, positieve instelling, een outside-in perspectief; je bent een sterke netwerker en teamplayer, constructief en zonodig confronterend.
 • Je hebt ervaring op strategisch procurement niveau, maar ook met werken op de werkvloer.

  

Aanbod

Een bruto jaarsalaris van max. € 89.000, afhankelijk van kennis en ervaring; een flexbudget van ruim 6% (bijv. om extra vrije dagen te kopen); een bonus van max 12 % per jaar; 20 verlofdagen per jaar; OV vrij reizen abonnement (24/7 in heel Nederland); ouderschapsverlof; goede pensioenregeling; goede communicatiemiddelen, zodat je ook effectief thuis kunt werken.

 

Interesse?

Stuur jouw CV en motivatie dan naar: cv@xentys.nl.
Voor meer info kun je bellen met Maarten Smits van Oyen, 070-2400414.

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT PROFESSIONAL

In the industrial or construction sector

OUR SERVICES

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT JOB

In the industrial or construction sector

VIEW VACANCIES