Skip to main content
All vacancies

QC engineer

Manufacturing machines/eqmt

Permanent

Omg. Den Haag

Deadline has passed

Opdrachtgever

Opdrachtgever is onderdeel van een groep van ca. 10 bedrijven, heeft ca. 130 medewerkers en een omzet van € 30 mio. en is gevestigd in omg. Den Haag. De groep heeft een omzet van ca. € 130 mln. en is ‘private equity owned’.

Opdrachtgever ontwikkelt hoogtechnologische, mechatronische oplossingen op klantspecificatie en produceert deze vervolgens in kleine series (High-Mix / Low-Volume). Voorbeelden zijn: een oogscanner, laserpositioneer- en waferhandling apparatuur, een apparaat om metalen op te dampen op een substraat, etc.

Deze toepassingen worden ingezet in de halfgeleider industrie, de medische sector of de laboratorium branche. De klanten zijn vaak marktleiders die opereren op de grens van het technologisch haalbare. Dat betekent dat de eisen aan het bedrijf uitermate hoog zijn.

Het bedrijf groeit (ook in deze periode nog steeds) en wordt gekenmerkt door een platte organisatie en een prettige en collegiale sfeer.

 

Functie

Je rapporteert aan de manager Quality. Zijn team bestaat nu uit 4 QC- en 2 QA engineers.  Momenteel wordt vooral geproduceerd in een cleanroom, grade 4; dit is al een orde schoner dan de operatiekamer van een ziekenhuis. Bedoeling is om dit te verhogen naar een grade 2 cleanroom.

Klanten eisten in het recente verleden een AQL (Accepted Quality Level) van 1,5%. Dat is inmiddels 0,15% en gaat 0,05% worden. Dit betekent dat van alle aan de klant geleverde gelijke producten, dit % afgekeurd mag worden. Gezien de kleine aantallen per product die geproduceerd worden, betekent dit in de praktijk dat er geen sprake meer mag zijn van afkeur door de klant. Eventuele klachten of retouren worden uiterst grondig geanalyseerd middels de 8D methodiek, zodat deze in de toekomst niet meer voor kunnen komen.

In de functie doe je vooral visuele inspecties op uitgaande producten, voordat deze verpakt worden. Aan de hand van een inspectieplan en klantdocumenten (bijv. de GSA, Global Standard van ASML) check je of het product binnen de klant richtlijnen en -specs is geproduceerd en of alle documentatie aanwezig is.

Jouw werkzaamheden vinden plaats binnen de productie afdeling. Er wordt daar gewerkt met deadlines die gehaald moeten worden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit (die voor jou leidend is). Dit kan voor situaties zorgen die zacht gezegd spannend zijn, het is dan van belang dat je jouw rug recht houdt en alleen producten accordeert die aan de eisen voldoen.

Naast collega’s in productie werk je veel samen met de manager van productie (die stuurt je functioneel aan) en met de afdeling planning.

Er ligt een plan om de QC functie uit te breiden naar inspectie op inkomende goederen en naar productie buiten de cleanroom.

 

Jouw profiel

  • Afgeronde MTS-4 opleiding.
  • Enige jaren ervaring in een productieomgeving, clean room ervaring is een pré.
  • Nauwkeurig en oog voor kwaliteit en detail.
  • Uitstekend zichtvermogen op leesafstand en kunt duidelijk kleurverschillen constateren.
  • Nauwkeurig, proces- en oplossingsgericht en besluitvaardig.
  • Je kunt jouw standpunt over afkeur en Quality zaken goed communiceren.

 

Dit is ons aanbod

Een salaris van max. € 43.000,- bruto/jaar, afhankelijk van ervaring en achtergrond; 27+13 verlofdagen; beperkte reiskostenvergoeding; PME middelloon pensioen, 50% van premie wordt betaald door werkgever.

Een oogtest kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

 

Interesse?

Stuur dan jouw CV en motivatie naar: cv@xentys.nl.
Voor meer info kun je bellen met Anastatia Tisoer, 070-2400414.

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT PROFESSIONAL

In the industrial or construction sector

OUR SERVICES

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT JOB

In the industrial or construction sector

VIEW VACANCIES