Skip to main content
All vacancies

Strategisch Inkoper Gebouwgebonden installaties

Building

Permanent

Rotterdam

85,000 per year

Deadline has passed

OPDRACHTGEVER

Opdrachtgever is onderdeel van een concern, en daarbinnen van de divisie Techniek. Zij is een technisch dienstverlener met ca. 2.700 medewerkers, en kent de BU’s Industrie, Infra/Civiel en Utiliteit.

De BU Utiliteit is onder andere werkzaam voor bedrijven in de publieke sector, kantoren, datacenters, laboratoria , met projecten gericht op onderhoud, modificaties en investeringen in gebouwen en gebouwgebonden apparatuur. Het fungeert steeds vaker als ‘system integrator’ en doet spraakmakende projecten, bijv. o.b.v. DBFM of gericht op predictive maintenance.

 

INKOOP AFDELING
De afdeling inkoop bestaat uit 23 inkoop medewerkers (directeur Inkoop & Logistiek, Manager Projectinkoop, Strategisch BU Inkopers en BU Inkopers, Manager Category management, 4 Categorie Managers) en daarnaast ca. 14 personen in de inleendesk, orderdesk en bij materieel verhuur. De inkoop afdeling koopt tevens in voor 2 kleinere zuster ondernemingen binnen de divisie Techniek van de moeder maatschappij.

De afdeling inkoop koopt jaarlijks voor meer dan € 350 mio. aan goederen en diensten in.

 

DE FUNCTIE

De BU Utiliteit is verdeeld in 2 sub units, Projecten en Maintenance. Deze BU telt ca. 650 medewerkers en heeft een omzet van ca. € 350 mio. Je participeert in het MT van de BU Utiliteit en idem in het overleg ‘Grote projecten’ binnen die BU. Je rapporteert hiërarchisch aan de Inkoop manager Projecten. Functioneel aan de directeur ‘Grote projecten’ en de directeur Utiliteit.

Je werkt samen met  een team van 4 BU inkopers en geeft functioneel leiding aan één proces coördinator. De inkopers kopen voor zowel de project afdeling als ook voor de maintenance afdeling in.

In nauwe samenwerking met de categorie managers en de regio inkopers ben je de stimulerende factor en alles verbindende factor om de inkoopprocessen en -organisatie naar een hoger niveau te tillen:  meer samenwerking, meer grip op het inkoopproces door in het vroegste stadium betrokken te raken, door de bijdrage in tenders in grote mate te versterken, door meer grip op leverancierskeuze, meerwerk- discussies, claims en op leveranciersprestaties.

Voor de onderhoudscontracten met klanten verzorg jij het category management om kosten te kunnen beheersen en de leverkwaliteit strak op orde te hebben. De onderhoudscontracten (SLA’s) met klanten moeten vanzelfsprekend gebaseerd zijn op identieke of betere afspraken met leveranciers en onderaannemers. Desondanks moet voldoende flexibiliteit in de operatie mogelijk blijven. Balanceren tussen theorie en de praktijk is daarom van groot belang.

Hoe beter je jouw category management zaken op orde hebt, hoe meer je deze ook kunt benutten voor de investeringsprojecten.

Je zorgt ervoor dat je betrokken bent in ieder stadium van jouw project, vanaf pre bid tot en met meerwerk- en claimonderhandelingen en de eindoplevering.

Je rapporteert o.b.v. een dashboard met KPI’s, zowel voor jouw verbeterplan alsook voor de projecten, checkt of jouw inkoopplan op koers ligt en neemt correctieve maatregelen.

Jouw standplaats is Rotterdam.

 

JOUW PROFIEL

 • Afgeronde HBO of WO opleiding richting commercieel, technisch of inkoop
 • NEVI 1 en/of 2 zijn een pré
 • Je hebt ruime en succesvolle ervaring in een seniore inkooprol, bij voorkeur gericht op techniek in de utiliteit
 • Overtuigend, oplossingsgericht, verbinder
 • Communicatief sterk en gewend om op project- & directieniveau te opereren

 

AANBOD

 • Bruto jaarsalaris van max. € 85.000, afhankelijk van ervaring en achtergrond
 • Een winstafhankelijke uitkering van max. 1 maandsalaris
 • Lease auto
 • 25+18 verlofdagen
 • Pensioenregeling PMT
 • CAO Kleinmetaal
 • Studiefonds: aan de kinderen van werknemers wordt een toelage verschaft voor studiekosten, in de vorm van een gift.
 • Trainingen en cursussen om je te ontwikkelen tot expert. Ook online in ons online E-learning center (meer dan 300 cursussen en opleidingen)

 

INTERESSE?

Stuur jouw CV en motivatie dan naar: cv@xentys.nl.
Voor meer info kun je bellen met Adriaan Brok, 070-2400414.

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT PROFESSIONAL

In the industrial or construction sector

OUR SERVICES

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT JOB

In the industrial or construction sector

VIEW VACANCIES