Skip to main content
All vacancies

Strategisch inkoper Industrie

Building

Permanent

Rotterdam (deels Eindhoven)

Deadline has passed

Opdrachtgever

Onze opdrachtgever is één van de bekende, grote spelers in de Nederlandse bouwwereld. Inkoop heeft binnen deze organisatie in de afgelopen jaren dankzij veel inzet en geduld, een strategische rol verkregen en is in lijn daarmee gegroeid. Een rol die nog iedere dag opnieuw bevochten moet worden, zo is nu bereikt dat inkoop zo vroeg als maar mogelijk aansluit bij nieuwe projecten. Vanzelfsprekend is risico management nu ook embedded in de processen, m.n. ingegeven door de ervaringen van het laatste decennium.

De nieuwe koers binnen Inkoop zal verder versterkt worden door het aantrekken van Inkoop collega’s ‘nieuwe stijl’.

De werkmaatschappij

De Bouwdivisie heeft als één van haar Business Units de BU Industrie met ca. 200 medewerkers en ca. € 35 mio. omzet, landelijk opereert voor klanten in de petrochemie, procesindustrie, tankopslag, high tech, pharma en food.

Deze heeft vestigingen in Rotterdam en Eindhoven en zich richt op

 • installatie en onderhoud van leidingwerk voor hoogwaardige gassen t.b.v. bijv. cleanrooms en operatiekamers (locatie Eindhoven)
 • electrotechnische installaties t.b.v. de industrie, laag- en middenspanning, denk daarbij aan temperatuurregelaars, besturing van pompen, verdeelkasten (locatie Rotterdam).

Deze onderneming heeft ca. 200 medewerkers en een omzet van ca. € 35 mio.

Veiligheid heeft bijzonder veel aandacht.

 

Functie

Je rapporteert aan de Supply Chain Manager en bedient de BU Industrie. In zijn team vallen verder 3 collega’s die de andere BU’s bedienen.

Als inkoper ‘nieuwe stijl’ lever je een belangrijke bijdrage in de transitie van traditionele inkoop (vaak korte termijn gericht) naar duurzame inkoop (gezonde prijs/kwaliteit, ontwikkelen partnerships, TCO etc.). Er wordt van je verwacht dat je de nieuwe wijze van inkopen uitdraagt binnen jouw projectteam en zodoende de inkoop van projecten verder helpt professionaliseren. Je bent bij projecten betrokken vanaf tenderfase tot en met realisatiefase.

Professionalisering van inkoop is uitermate belangrijk binnen de hele onderneming en dus ook voor jou. Je begint met het maken van een actiegericht plan, samen met jouw stakeholders en rolt dit ook uit met hen. Kernwoorden: Inkoop2.0, lange termijn denken, processen, stakeholder management, ketenpartners.

Bij de uitvoering van projecten ligt jouw aandacht in belangrijke mate bij de tenderfase, de fase waarin je écht het verschil kunt maken en dus veel waarde kunt toevoegen. Met als doel om projecten te winnen en wel zodanig dat deze ook positief in termen van tijd, kwaliteit en geld kunnen worden afgerond.

Vanaf de kick-off ben je actief betrokken bij een tender. Je denkt na over de pakketsamenstelling, de wijze waarop je de markt gaat benaderen, de cost drivers en stimuleert de leveranciersmarkt om met innovatieve oplossingen te komen. Je pakt de sturende rol aan de inkoop-zijde m.b.t. risicobeheersing, back-to-back afspraken, een kritische blik op specificaties en vooral de inkoopstrategie. Je denkt na over een slimme samenstelling van pakketten en probeert steeds weer vernieuwend bezig te zijn, waardoor je uiteindelijk scherper in kunt kopen. Je ziet leveranciers als potentiële partners, die je uitdaagt om met creatieve oplossingen te komen voor hun stukje van het project, waardoor zij een aanbieding doen die qua kwaliteit, haalbaarheid en kosten het verschil gaat maken bij het winnen van het project. De positieve benadering van de leveranciers weerhoudt je er niet van om scherp aan de wind te blijven zeilen.

Je bent in staat om de veelheid aan in te kopen pakketten te managen. Dit kun je alleen bereiken door overzicht, inzet, communicatieve- en commerciële gaven en de bereidheid om jouw mening te laten horen als dat in het belang van het project wenselijk is. Ook zorg je ervoor dat alle kennis binnen het bedrijf wordt samengebracht om tot optimale oplossingen te komen.

Je weet ook waar het fout kan gaan in projecten en neemt daarvoor de nodige maatregelen, bijv.:

 • In de relatie met ontwerpers zoek je naar nieuwe samenwerkingsvormen om tegenstrijdige belangen te voorkomen
 • Je ontwikkelt alternatieve oplossingen om niet afhankelijk te zijn van ‘monopolisten’
 • Je werkt mee aan een optimale samenwerking in de projecten.

Verdere taken:

 • Waar mogelijk bundel je volumes over projecten heen
 • Bestellen van project en niet-project gerelateerde producten en diensten
 • Verbeteren van de kwaliteit van de projecten, ook in termen van tijdige oplevering.

Werklocatie is Rotterdam (ca. 4 dagen/week) met als nevenlocatie Eindhoven (ca. 1 dag/week).

 

Jouw profiel

 • HBO diploma, liefst E of WTB
 • Werkervaring in een industriële omgeving, waarvan de laatste jaren in een technische- en tactisch/strategische inkooprol
 • Projectervaring
 • Hands-on en soepel communicerend met alle niveau’s in de organisatie
 • Goed netwerk van E- en WTB-leveranciers in de regio’s West- en Zuid-Nederland
 • Business partner pur sang, pro-actief, resultaatgericht en zelfstandig.

 

Aanbod

Afhankelijk van jouw kennis en ervaring kun je een salaris verwachten van ca. € 75.000,- bruto per jaar op basis van full-time inzet, incl. vakantiegeld. Daarnaast is er een bonus regeling van 0-12%; bij goed functioneren ontvang je 6 à 7%. Er zijn 43 vakantiedagen, waarvan er 13 uitbetaald worden. Bij duurzame inzetbaarheid krijg je een opslag van 1,95% die maandelijks wordt uitbetaald. Je kunt ook een goede pensioenregeling tegemoet zien. Een leaseauto is onderdeel van jouw pakket aan arbeidsvoorwaarden.

 

Interesse?

Stuur jouw CV en motivatiebrief, waarmee je aantoont dat je over de gewenste ervaring en kennis beschikt, aan cv@xentys.nl.

Additionele informatie kan verkregen worden van Anastatia Tisoer, tel. 070-2400414.

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT PROFESSIONAL

In the industrial or construction sector

OUR SERVICES

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT JOB

In the industrial or construction sector

VIEW VACANCIES