Skip to main content
All vacancies

Teamlead Inkoop ‘Industrie’

Permanent

Rotterdam

Deadline has passed

OPDRACHTGEVER

Opdrachtgever is onderdeel van een concern, en daarbinnen van de divisie Techniek. Zij is een technisch dienstverlener met ca. 2.700 medewerkers, en kent de BU’s Industrie, Infra/Civiel en Utiliteit.

De BU Industrie van opdrachtgever is werkzaam voor bedrijven in m.n. de farma, food, waterzuivering en petrochemie, met projecten gericht op onderhoud, modificaties en investeringen. Het fungeert steeds vaker als ‘system integrator’ en doet spraakmakende projecten o.b.v. DBFM, gericht op predictive maintenance en in de bouw van bijv. nucleaire installaties.

 

INKOOP AFDELING
De afdeling inkoop bestaat uit 23 inkoop medewerkers (directeur Inkoop & Logistiek, Manager Projectinkoop, 4 Categorie Managers, Strategisch BU Inkopers en BU Inkopers) en daarnaast ca. 14 personen in de inleendesk, orderdesk en bij materieel verhuur. De inkoop afdeling koopt tevens in voor 2 kleinere zuster ondernemingen binnen de divisie Techniek van de moeder maatschappij.

De afdeling inkoop koopt jaarlijks voor meer dan € 350 mio. aan goederen en diensten in.

De BU Industrie heeft een inkoop spend van ca. € 70 mio. Voor deze BU werken totaal zes inkoopcollega’s.

 

DE FUNCTIE

Je rapporteert hiërarchisch aan de Inkoop manager Projecten. Functioneel aan de directeur ‘Grote projecten’ en de directeur Industrie. De BU industrie telt ca. 500 medewerkers en heeft een omzet van ca. € 140 mio. Je participeert in het MT van de BU Industrie en idem in het overleg ‘Grote projecten’ binnen die BU.

Je stuurt een team van 4 BU inkopers en één inkoper ‘grote projecten’, functioneel aan.

In nauwe samenwerking met de categorie managers en de regio inkopers ben je de stimulerende factor en linking pin in het proces om de inkoopprocessen en -organisatie naar een hoger nivo te tillen:  meer samenwerking, meer grip op het inkoopproces door in het vroegste stadium betrokken te raken, door de bijdrage in tenders in grote mate te versterken, door meer grip op leverancierskeuze, op meerwerk discussies en claims en op leveranciersprestaties.

Met name jouw rol in het tenderproces moet een belangrijke worden, zodat de slaagkans van tenders (de conversie ratio) sterk vergroot wordt.

Je bent de auteur van een meerjarig actiegericht inkoopplan voor jouw BU, waarvoor jij van alle betrokkenen akkoord krijgt en je ook van hun actieve medewerking verzekert.

Naast de organisatorische taken begeleid jij ook één of meerdere grote industriële projecten, zowel in de salesfase als bij de uitvoering. Je bepaalt de inkoopstrategie samen met de rest van het projectteam en ontwikkelt project specifieke inkoopplannen.

Tijdens de uitvoering van de projecten heb je een (pro)actieve rol in de bouwcombinatie, waarbij het managen van de inkooptrajecten centraal staat.

Je rapporteert o.b.v. een dashboard met KPI’s, zowel voor jouw verbeterplan alsook voor de projecten, checkt of jouw inkoopplan op koers ligt en neemt correctieve maatregelen.

Jouw standplaats is Rotterdam.

 

JOUW PROFIEL

 • Afgeronde HBO of WO opleiding richting commercieel, technisch of inkoop
 • NEVI 1 en/of 2 zijn een pré
 • Je hebt ruime en succesvolle ervaring in een seniore inkooprol in een projectmatige en technische sector, gericht op energie, water of industrie
 • Overtuigend, oplossingsgericht, verbinder
 • Communicatief sterk en gewend om op project- & directieniveau te opereren

 

AANBOD

 • Bruto jaarsalaris van max. € 85.000, afhankelijk van ervaring en achtergrond
 • Een winstafhankelijke uitkering van max. 1 maandsalaris
 • Lease auto
 • 25+18 verlofdagen
 • Pensioenregeling PMT
 • CAO Kleinmetaal
 • Studiefonds: aan de kinderen van werknemers wordt een toelage verschaft voor studiekosten, in de vorm van een gift.
 • Trainingen en cursussen om je te ontwikkelen tot expert. Ook online in ons online E-learning center (meer dan 300 cursussen en opleidingen)

 

INTERESSE?

Stuur jouw CV en motivatie dan naar: cv@xentys.nl.
Voor meer info kun je bellen met Maarten Smits van Oyen, 070-2400414.

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT PROFESSIONAL

In the industrial or construction sector

OUR SERVICES

FIND A TECHNICAL PROCUREMENT JOB

In the industrial or construction sector

VIEW VACANCIES