PNG_NEW_LOGO_BLUE_XENTYS
De toekomst in inkoop

De toekomst in inkoop: Waardecreatie in de Gehele Supply Chain

De afgelopen jaren hebben de onmisbare rol van inkoop in waardecreatie benadrukt. Terwijl we vooruitkijken naar de trends van 2024 en daarna, zien we dat inkoop een nog kritiekere bijdrage kan leveren. De wereld heeft tussen 2020 en 2023 aanzienlijke onrust ervaren: verstoringen in de toeleveringsketen, geopolitieke spanningen, technologische vooruitgang, veranderende consumentenbehoeften, nieuwe duurzaamheidsverbintenissen en meer. Deze veranderingen zijn niet tijdelijk maar structureel, wat een nieuw economisch tijdperk inluidt gekenmerkt door volatiliteit, regionalisering van toeleveringsketens, dominantie van AI en schaarste aan talent.

De nieuwe omgeving

Om in de nieuwe omgeving te slagen, integreren organisaties nu wendbaarheid, technologie en innovatie in elk aspect van hun waardeketens. De zichtbaarheid van deze bewegingen is duidelijk, maar hun langetermijnsucces hangt af van een veel minder voor de hand liggende actie: veranderen wat de organisatie koopt, of het nu gaat om grondstoffen die aan nieuwe milieunormen voldoen of om analytisch talent dat kan identificeren wat bedrijven het meest waarderen.

Bij Xentys begrijpen we de cruciale rol van inkoop in de huidige dynamische markt. Onze expertise in het verbinden van top professionals met inkoopvacatures stelt ons in staat om organisaties te ondersteunen bij het navigeren door deze veranderende tijden. Wij bieden niet alleen werving en selectie aan, maar ook interim-oplossingen voor uw inkoopbehoeften. Ontdek hoe wij kunnen helpen bij het vormgeven van uw inkoopstrategie in overeenstemming met de huidige trends door onze diensten te verkennen.

Verlaag Total Cost of Ownership (TCO) met de Kraljic Matrix​

FREE WHITEPAPER

Verlaag Total Cost of Ownership (TCO) met de Kraljic Matrix
Whitepaper: TCO-KraljicMatrix [NL]

Vier megatrends die de toekomst van inkoop vormgeven

  • Een steeds multipolairere wereld: De onderlinge verbondenheid van wereldwijde waardeketens wordt uitgedaagd. Inkoopleiders verschuiven daarom hun focus van alleen kostenverbetering naar veerkracht en ondersteuning aan bedrijven die zich aanpassen aan volatiele marktomstandigheden.
  • Vooruitgang in AI en Machine Learning: Deze kunnen snel diepgaande inzichten halen uit voorheen ongestructureerde gegevens. Inkoop kan een cruciale bijdrage leveren door de transparantie van uitgaven te verbeteren en te profiteren van bewegingen op de leveranciersmarkten.

"Duurzaamheid en inkoop zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door slim en strategisch in te kopen, kunnen organisaties niet alleen financieel profiteren, maar ook bijdragen aan een betere wereld."

Banner Project Procurement in the Machine Building Sector

Free whitepaper

Project Procurement in the Machine Building Sector
Whitepaper: Project Purchasing in Machinebuilding
  • Demografische verschuivingen: Krimpende arbeidskrachten en stijgende vaardigheidstekorten versterken de concurrentie om digitaal talent. De taak voor inkoopafdelingen is om kandidaten aan te trekken en te koesteren met de analytische vaardigheden en gegevenscompetentie die nodig zijn om waarde te ontgrendelen uit wendbare manieren van werken en digitale bedrijfsmodellen.
  • De overgang naar minder uitstoot: Inkoop kan de leiding nemen bij het minimaliseren van emissies in de waardeketen, het veiligstellen van groene materialen in hoge vraag en het beheren van de kapitaaluitgaven die nodig zijn om netto nul te bereiken.

Bij Xentys begrijpen we het belang van deze trends en hoe ze de inkoopfunctie kunnen transformeren. Onze rol in het verbinden van bedrijven met de juiste inkoopprofessionals is cruciaal in deze tijd van verandering. Ontdek hoe wij de toekomst van inkoop vormgeven door onze inzichten en vacatures te bekijken via onze nieuwspagina.

Vind een inkoper via xentys

Bij xentys, uw ervaren inkoop recruitment bureau, helpen wij u graag met het vinden van de juiste professional voor uw inkoopteam. Stuur vandaag nog een bericht en versterk uw inkoopafdeling.

Naar ‘Inkoop 2030’

In een tijdperk gedefinieerd door volatiliteit, staat inkoop voor de imperatief om zichzelf opnieuw uit te vinden met een nieuwe visie en nieuwe capaciteiten om bedrijven door de komende stormen te helpen. Bij Xentys ondersteunen we deze transformatie door niet alleen de juiste talenten te verbinden met onze klanten, maar ook door een platform te bieden voor kennisdeling en ontwikkeling. Bezoek onze inkoop wiki voor meer informatie en om deel te nemen aan de discussie over de toekomst van inkoop.

In deze nieuwe economische tijdperk is het duidelijk dat inkoop een sleutelrol speelt. Bij Xentys zijn we toegewijd aan het ondersteunen van uw bedrijf door deze veranderingen met onze gespecialiseerde diensten en diepgaande kennis van de industrie. Laten we samenwerken om de toekomst van inkoop vorm te geven en uw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Nieuws

Duurzame Inkoop
Inkoop Kennis

Duurzame Inkoop: Een Noodzaak voor de Nederlandse Markt

In de hedendaagse bedrijfswereld is duurzame inkoop veranderd van een ‘leuk om te hebben’ naar een absolute ‘must’. Dit concept, dat streeft naar het voldoen aan de behoeften van een onderneming voor goederen of diensten, terwijl tegelijkertijd de impact op het milieu wordt geminimaliseerd, is onmisbaar voor bedrijven die hun

Lees verder >
De toekomst in inkoop
Inkoop Kennis

De toekomst in inkoop: Waardecreatie in de Gehele Supply Chain

De afgelopen jaren hebben de onmisbare rol van inkoop in waardecreatie benadrukt. Terwijl we vooruitkijken naar de trends van 2024 en daarna, zien we dat inkoop een nog kritiekere bijdrage kan leveren. De wereld heeft tussen 2020 en 2023 aanzienlijke onrust ervaren: verstoringen in de toeleveringsketen, geopolitieke spanningen, technologische vooruitgang,

Lees verder >
Inkoop versus aankoop
Inkoop Kennis

Inkoop versus Aankoop: De Sleutelverschillen Uitgelegd

In de hedendaagse zakelijke omgeving is het essentieel om een duidelijk onderscheid te maken tussen inkoop en aankoop. Hoewel deze termen vaak door elkaar worden gebruikt, vertegenwoordigen ze twee verschillende financiële systemen met hun eigen doelstellingen en processen. Dit onderscheid begrijpen is cruciaal voor het succes van een bedrijf, vooral

Lees verder >
Inkoop in 2024
Inkoop Kennis

Inkoop in 2024: Vijf Essentiële Strategieën voor Maximale Besparingen

In een wereld waar de inkoopsector zich sneller ontwikkelt dan ooit tevoren, staat xentys aan de voorhoede om professionals en organisaties in Nederland te ondersteunen bij deze transformatie. Geïnspireerd door het recente webinar “Rethinking Procurement: Capturing & Realizing Savings in 2024” van Simfoni, delen we vijf cruciale inzichten die niet

Lees verder >
Scroll naar boven