img-2
Inkoop in 2024

Inkoop in 2024: Vijf Essentiële Strategieën voor Maximale Besparingen

In een wereld waar de inkoopsector zich sneller ontwikkelt dan ooit tevoren, staat xentys aan de voorhoede om professionals en organisaties in Nederland te ondersteunen bij deze transformatie. Geïnspireerd door het recente webinar “Rethinking Procurement: Capturing & Realizing Savings in 2024” van Simfoni, delen we vijf cruciale inzichten die niet alleen de toekomst van inkoop vormgeven maar ook aansluiten bij onze visie en dienstverlening van xentys.

1. Omarm de Toekomst van Inkoop

De toekomst van inkoop ligt in innovatie en technologie. Net als xentys, benadrukt Simfoni het belang van vooruitstrevend denken. Door nieuwe strategieën en technologieën te adopteren, kunnen professionals vooroplopen in de industrie. Onze diensten, waaronder werving en selectie, zijn ontworpen om organisaties te voorzien van de talenten die deze innovatieve mindset belichamen.

Verlaag Total Cost of Ownership (TCO) met de Kraljic Matrix​

FREE WHITEPAPER

Verlaag Total Cost of Ownership (TCO) met de Kraljic Matrix
Whitepaper: TCO-KraljicMatrix [NL]

2. Transformeer uw Inkoopstrategieën

Traditionele inkoopmethoden maken plaats voor meer agile en responsieve strategieën. Dit sluit aan bij onze filosofie waarbij we de nadruk leggen op flexibiliteit en aanpassingsvermogen, essentieel voor succes in de hedendaagse markt. Onze expertise in het verbinden van professionals met inkoop vacatures in de industrie, bouw en offshore sectoren weerspiegelt deze verschuiving naar meer dynamische inkooppraktijken.

3. Benut Geavanceerde Technologieën

De rol van ‘Best of Breed’ technologieën in inkoop kan niet worden onderschat. Van zelfbedieningsanalyses tot eSourcing en generatieve AI, deze hulpmiddelen zijn gamechangers. Bij xentys erkennen we het potentieel van deze technologieën om processen te stroomlijnen en besluitvorming te verbeteren, wat weerspiegeld wordt in onze aanpak om klanten te adviseren over de nieuwste inkoopinnovaties.

"Duurzaamheid en inkoop zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door slim en strategisch in te kopen, kunnen organisaties niet alleen financieel profiteren, maar ook bijdragen aan een betere wereld."

Banner Project Procurement in the Machine Building Sector

Free whitepaper

Project Procurement in the Machine Building Sector
Whitepaper: Project Purchasing in Machinebuilding

4. Beheers het ‘Closed Loop’ Proces

Het identificeren, vastleggen en realiseren van waardegedreven inkoopkansen is cruciaal. Dit ‘Closed Loop’ proces is een kernonderdeel van effectieve inkoop en een principe dat we bij xentys hanteren bij het adviseren van onze klanten. Het begrijpen en toepassen van deze cyclus kan een significante impact hebben op de financiële resultaten van een organisatie.

5. Leer van Praktijkvoorbeelden

De kracht van real-world toepassingen en case studies kan niet worden genegeerd. Ze bieden waardevolle, praktische inzichten die direct toepasbaar zijn. We delen regelmatig succesverhalen en case studies van onze klanten en professionals, om te illustreren hoe onze strategieën en inzichten in de praktijk worden gebracht.

Vind een inkoper via xentys

Bij xentys, uw ervaren inkoop recruitment bureau, helpen wij u graag met het vinden van de juiste professional voor uw inkoopteam. Stuur vandaag nog een bericht en versterk uw inkoopafdeling.

Inkoopprofessionals bij xentys

Ben je op zoek naar de volgende stap in jouw carrière of zoek je de juiste inkoopprofessional voor jouw organisatie, wij zijn hier om te helpen. Neem contact op met ons gedreven team.
Transformeer inkoopstrategieën en begin met het realiseren van grotere efficiëntie en besparingen in 2024. Het is tijd om jouw reis naar inkoopexcellentie te beginnen met xentys.

Nieuws

Wat is een freight forwarder
Inkoop Kennis

Wat is een freight forwarder?

Een freight forwarder, ook wel expediteur genoemd, is een essentiële schakel in de logistieke keten. Deze partij organiseert en coördineert het transport van de goederen van de ene locatie naar de andere. In dit kader moeten de benodigde transportmiddelen, zoals vrachtwagens, schepen of vliegtuigen, worden geregeld en de benodigde douaneformaliteiten

Lees verder >
Wat is strategische inkoopplanning?
Strategische Inkoop

Wat is strategische inkoopplanning?

Strategische inkoopplanning is een essentieel onderdeel van het inkoopproces binnen bedrijven. Het richt zich op het ontwikkelen van een plan om producten en diensten zo efficiënt en kosteneffectief mogelijk in te kopen, waarbij gelet wordt op de lange-termijndoelen en de overkoepelende bedrijfsstrategie. Een strategisch inkoopplan helpt bedrijven om betere relaties

Lees verder >
Wat zijn de drie strategische inkoopstrategieën
Strategische Inkoop

Wat zijn de drie strategische inkoopstrategieën?

In de inkoopwereld zijn er drie belangrijke inkoopstrategieën waarmee bedrijven hun inkoopprocessen kunnen optimaliseren en concurrentievoordelen kunnen behalen. Deze strategieën zijn essentieel voor het beheersen van kosten, het minimaliseren van de risico’s en het ontwikkelen van langdurige relaties met leveranciers. Deze drie strategieën zijn: strategische inkoop, tactische inkoop en operationele

Lees verder >
Wat is een inkoopstrategie
Inkoop Kennis

Wat is een inkoopstrategie?

Een inkoopstrategie is een plan dat organisaties gebruiken om hun inkoopprocessen te optimaliseren. Het doel van een inkoopstrategie is om goederen en diensten van de juiste kwaliteit, tegen de beste prijs en op het juiste moment te verkrijgen. Dit omvat het selecteren van de juiste leveranciers, onderhandelen over gunstige voorwaarden

Lees verder >
Scroll naar boven