Werken als technisch inkoper

Vind vaste en tijdelijke inkoopfuncties in industrie en techniek

Naar vacatures

Technisch Inkoper Vacatures

xentys, opgericht in 2010, richt zich op search (vaste inkoop functies) en interim inkoop opdrachten voor professionals, management en jong talent. Onze focus ligt op de industrie, aannemerij en technische groothandel. xentys werkt internationaal. wij beschikken over een breed netwerk binnen bovengenoemde disciplines (wij zijn al 23 jaar actief in deze diensten), en kandidaten selecteren op basis van praktijkgevallen. Wij hopen u snel te spreken!

Senior Inkoper Aannemerij

Inkoop Vast Midden Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Buyer Indirects

Inkoop Vast Eindhoven area 55,000 per jaar

Bekijk vacature

Category Manager Utilities (Gas, Power, Water) a.i.

Inkoop Interim Rotterdam area

Bekijk vacature

Procurement Manager High Tech Scale-up

Inkoop Vast Den Haag 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Technisch Strategisch Inkoper a.i.

Inkoop Interim Breda area

Bekijk vacature

Manager Procurement (E) a.i.

Inkoop Interim Amersfoort area

Bekijk vacature

Project buyer EPC

Inkoop Vast Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Manager Procurement EU & Africa

Inkoop Vast Den Haag 120,000 per jaar

Bekijk vacature

SAP 4HANA implementation consultant a.i.

Inkoop Interim Zuid-Limburg area

Bekijk vacature

Category manager Facilitair

Inkoop Vast Utrecht area 80,000

Bekijk vacature

Global Category Manager Chemicals

Inkoop Vast Tilburg area 100,000 per jaar

Bekijk vacature

Sr. Contracts Engineer Offshore Projects

Inkoop Vast Rotterdam area 80,000 per jaar

Bekijk vacature

Global Category manager Mechanical & Hydraulics

Inkoop Vast Rotterdam area 89,000 per jaar

Bekijk vacature

Building Installations Procurement Specialist

Inkoop Vast Tilburg area 80,000 per jaar

Bekijk vacature

Tactical buyer Maritime

Inkoop Vast Rotterdam area 70,000 per jaar

Bekijk vacature

Tender Engineer Offshore Projects

Inkoop Vast Rotterdam area 65,000 per jaar

Bekijk vacature

Procurement functies vanaf €60,000 per jaar

Op zoek naar de ideale technische functies? Bij xentys.nl vind je alleen de meest lucratieve posities in de inkoopsector. Stap in de wereld van topinkoop en ontdek vacatures die je carrière naar een hoger niveau tillen.

Werken als

Strategisch

Inkoper

Bekijk vacatures
Werken als

Interim

Inkoper

Bekijk Opdrachten
Werken als

Tactisch

Inkoper

Bekijk vacatures
Werken als

Technisch

Inkoper

Bekijk vacatures

Werken als technisch inkoper

Als technisch inkoper, ook wel technical buyer genoemd, binnen een technische organisatie heb je een belangrijke rol in het aankoopproces van voornamelijk technische producten en diensten. Als professional op het gebied van technische specificaties, vereisten en prijzen ben je verantwoordelijk voor de selectie van de juiste producten en afspraken met leveranciers.

Zorgvuldig onderzoek en het analyseren van de markt zullen bijdrage om jouw rol als technical purchaser zo goed mogelijk uit te voeren. Naast deze vaardigheden zul je ook mogelijk strategische beslissingen moeten nemen om de efficiëntie en winstgevendheid van jouw organisatie te verhogen.

Als technisch inkoper ben je kortom een belangrijke spil in het succes van de organisatie en draag je bij aan de groei en ontwikkeling ervan.

Bekijk Technische Inkoopvacatures

VACATURES

070 240 04 14

Opleiding en loopbaan

Waar werkt een technisch inkoper?

Technische inkopers werken normaliter op inkoopafdelingen en zijn verantwoordelijk voor het analyseren van de leveranciersmarkt. Meestal zul je als technisch inkoper bij een groot bedrijf in de machinebouw, automotive of productontwikkeling terechtkomen.

Je zult onderhandelen over gunstige voorwaarden bij de technische aankopen van bijvoorbeeld machines of installaties. Bovendien zul je intern feedback geven over productkwaliteit en -vereisten en wijzigingen voorstellen om de efficiëntie te verhogen en kosten te besparen.

Verschillen tussen een technisch inkoper en andere soorten inkopers

Hoewel alle soorten inkopers zich bezighouden met het inkopen van producten en materialen voor een bedrijf, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen inkoper. Een technisch inkoper beschikt over een brede technische kennis van de technologieën en producten. Dit is nodig voor het productieproces van een bedrijf. Andere inkopers richten zich vaak op andere soorten goederen of diensten.

Een tactisch inkoper denkt bijvoorbeeld meer in de behoefte van de klant. Technisch inkopers hebben eveneens vaak te maken met strengere kwaliteitseisen en veiligheidsvoorschriften. Dit kan de rol nog meer uitdagend maken.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

Een brede kennis- en affiniteit met techniek zijn twee factoren die bijdragen aan jouw prestaties als technisch inkoper. De brede kennis zal vooral geworven moeten worden voor de technologieën en producten die nodig zijn voor de productie van het bedrijf. De belangrijkste taken zijn contact met leveranciers zoeken, het beheren van prijzen en nieuwe contracten. Daarnaast is het bestellen van producten, bijhouden van leveringen en mogelijkheden tot kostenverlaging ook belangrijke aspecten.  Verder zal je al inkoper zorgen dat de geleverde producten aan de kwaliteitseisen voldoen. De rol van de technisch inkoper is belangrijk voor een succesvol productieproces. Wij begrijpen dan ook als geen ander dat het voor een bedrijf essentieel is om te investeren in opgeleide professionals voor deze functie.

De vaardigheden die nodig zijn om een effectieve technische inkoper te zijn

De functie van een technisch inkoper vereist, zoals eerder genoemd, uitstekende onderzoeks- en analytische vaardigheden. Daarnaast is het voordelig om te beschikken over inzicht in technische onderdelen, commerciële vaardigheden, probleemoplossend vermogen en communicatieve vaardigheden. Een goede beheersing van de Engelse taal in woord en schrift zijn punten die kunnen bijdrage om eenvoudiger nieuwe contacten te kunnen leggen. Zeker in een groot technisch bedrijf kan dit een vereiste zijn. Met de bedrijfsdoelstellingen in het vizier en goede organisatorische vaardigheden om het inkoopproces te beheren kom je al technisch verkoper een heel eind. De belangrijkste vaardigheden zijn hieronder overzichtelijk weergegeven.

  1. Uitstekende onderzoeks- en analytische vaardigheden: Een technisch inkoper moet vertrouwd zijn met de markt en in staat zijn verschillende leveranciers te beoordelen. Bepalen welke producten en diensten het meest geschikt zijn voor zijn organisatie is daarbij belangrijk.
  2. Kennis van technische specificaties: Als technisch inkoper is inzicht in productspecificaties essentieel bij het onderhandelen met leveranciers over bijvoorbeeld de prijzen en contractvoorwaarden. Passie voor techniek kan hier zeker een bijdrage aan leveren.
  3. Sterke onderhandelings- en communicatievaardigheden: Het is voor technische inkopers van belang om effectief te kunnen communiceren met leveranciers. Daarbij kan dit bijdrage om bijvoorbeeld via telefonisch contact nieuwe leveranciers te vinden.
  4. Kennis van markttrends en leveranciers: Op de hoogte blijven van trends in de sector, zoals technologische ontwikkelingen of veranderingen in de kosten van leveranciers zijn essentieel voor het nemen van weloverwogen inkoopbeslissingen.
  5. Probleemoplossend vermogen: Het is van belang dat technische inkopers over probleemoplossende vaardigheden beschikken om de mogelijke moeilijke omstandigheden aan te pakken die zich kunnen voordoen tijdens onderhandelingen of bij leveringen.
  6. Vermogen om strategische beslissingen te nemen: Een technisch inkoper moet in staat zijn strategische beslissingen te nemen die efficiëntie en winstgevendheid kunnen verhogen met oog op de bedrijfsdoelstellingen.

Opleiding en training

Technische inkopers hebben opleiding en training nodig om succesvol te zijn in hun functie. Dit kan kennis van de markt, technologieën en producten, analytische en communicatie vaardigheden omvatten. Een passende technische opleiding biedt een achtergrond van onschatbare waarde voor technische inkopers. Diverse opleidingen gericht op bijvoorbeeld contractbeheer, onderhandelen en supply chain management kunnen bijdrage om de nodige competenties te ontwikkelen. Investeren in gekwalificeerde technische inkopers met een relevante opleiding en training is positief voor bedrijven. Wat betreft opleidingen en trainingen zijn wij er van bewust dat er altijd ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Wij keuren iemand niet op basis van opleiding maar op basis van wat iemand te bieden heeft. Ben jij op zoek naar een nieuwe stap in je carrière? Wij willen graag samen met jou onderzoeken of we dit mogelijk kunnen maken.

Werkervaring

Werkervaring is naast een opleiding essentieel voor technische inkopers. Als inkoper zul je over de nodige praktische kennis en vaardigheden moeten beschikken om technologieën, producten en materialen beter te begrijpen. Het kan de inzicht in de markt, leveranciers, veiligheidsvoorschriften verbeteren. Daarnaast kun je als inkoper daarmee problemen sneller oplossen.

Tips voor het verbeteren van je vaardigheden als technisch inkoper

Om jezelf als technische inkoper goed in de markt te kunnen zetten hebben wij nog een aantal tips. Je kunt als inkoper effectiever worden in je werk door op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technologieën. Je kunt daarnaast je analytische vaardigheden verbeteren door veel te werken met gegevens en financiën. Eventueel kun je trainingen en cursussen volgen die helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van onderhandelingen, contractbeheer, supply chain management en communicatie. Samenwerking met interne belanghebbenden, zoals technische teams en kwaliteitsmanagers, kan helpen de productie-uitdagingen beter te begrijpen. Door verdere  ontwikkeling van vaardigheden kun je als technische inkopers bijdragen aan het succes van hun bedrijf en jezelf goed onderscheiden als professional.

Wat een open sollicitatie bij Xentys jou kan brengen

Wil je vacatures op maat ontvangen of zie je liever een algemeen overzicht van alle vacatures? Solliciteren middels een ‘open sollicitatie’ kan zeer nuttig zijn voor wie zijn oog laat vallen op een baan bij een bepaald bedrijf, maar geen vacature ziet die bij hem of haar past. Bij Xentys zorgen we ervoor dat de kandidaat een individuele aanpak krijgt. We praten eerst met onze kandidaten en organiseren dan een gesprek met een van onze specialisten – zodat zij een exact beeld krijgen van hun capaciteiten, kwalificaties en voorkeuren voordat we hen aan de werkgever voorstellen. Zo wordt aan elk aspect gedacht en wordt kostbare tijd en energie bespaard.

Vul onderstaand formulier in voor een open sollicitatie bij Xentys B.V.

Application form [NL]

Hoe werkt een open sollicitatie bij Xentys?

Het starten van een open sollicitatie kan een geweldige manier zijn voor mensen/kandidaten in de technische sectoren om hun interesse in een baan te tonen en in aanmerking te komen voor potentiële carrièremogelijkheden! Hier leest u hoe u kunt beginnen:

  • Zorg er eerst voor dat uw cv en sollicitatiebrief uw relevante vaardigheden, kwalificaties en ervaring in de technische wereld weergeven.
  • Vervolgens dien je deze open sollicitatie bij ons in via het formulier hiernaast. Ukunt dan een telefoontje krijgen van een van onze recruitment specialisten.
  • Blijf vooral ook geduldig, want het vinden van de juiste mogelijkheid via een open sollicitatie duurt soms iets langer dan solliciteren naar een specifieke baan.
  • Bij Xentys willen wij er vooral voor zorgen u gekoppeld wordt aan de functie die echt bij u past – dus houd een open geest en laat ons het werk doen!

NIEUWS

Inkoop kennis

Met de Kraljic-matrix inkooprisico’s identificeren

Met de Kraljic-matrix inkooprisico’s identificeren Inkoop speelt een grote rol in het succes van organisaties,…
Inkoop kennis

Procurement manager strategieën voor supply chain optimalisatie

Procurement manager strategieën voor supply chain optimalisatie Als je ooit hebt gewerkt in de technische…
Inkoop kennis

Optimaliseer je CV voor inkoop vacatures

Optimaliseer je cv voor inkoop vacatures Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging…
Inkoop kennis
Interim Inkoper Gezocht voor Unieke Interim Functies
Inkoop kennis
Inkoper gezocht voor de beste inkoop vacatures
Inkoop kennis
Wat houdt het inkoopproces in?
Inkoop kennis
Tactische inkoop: het onontdekte geheim voor zakelijk succes
Inkoop kennis
Een inkoopplan opstellen
Inkoop kennis
Inkoper: De Onmisbare Schakel naar Zakelijk Succes en Efficiëntie
Inkoop kennis
Hoe pas je het Kraljic model toe?
Inkoop kennis
Inkoop Recruitment Uitbesteden
Inkoop kennis
Wat is strategisch inkopen?

INKOOP VACATURES

Procurement Manager High Tech Scale-up

Inkoop Vast Den Haag 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Manager Procurement (E) a.i.

Inkoop Interim Amersfoort area

Bekijk vacature

Manager Procurement EU & Africa

Inkoop Vast Den Haag 120,000 per jaar

Bekijk vacature

Category Manager Utilities (Gas, Power, Water) a.i.

Inkoop Interim Rotterdam area

Bekijk vacature

Technisch Strategisch Inkoper a.i.

Inkoop Interim Breda area

Bekijk vacature

Manager Procurement (E) a.i.

Inkoop Interim Amersfoort area

Bekijk vacature

SAP 4HANA implementation consultant a.i.

Inkoop Interim Zuid-Limburg area

Bekijk vacature

Senior Inkoper Aannemerij

Inkoop Vast Midden Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Category Manager Utilities (Gas, Power, Water) a.i.

Inkoop Interim Rotterdam area

Bekijk vacature

Technisch Strategisch Inkoper a.i.

Inkoop Interim Breda area

Bekijk vacature

SAP 4HANA implementation consultant a.i.

Inkoop Interim Zuid-Limburg area

Bekijk vacature

Category manager Facilitair

Inkoop Vast Utrecht area 80,000

Bekijk vacature

Global Category Manager Chemicals

Inkoop Vast Tilburg area 100,000 per jaar

Bekijk vacature

Sr. Contracts Engineer Offshore Projects

Inkoop Vast Rotterdam area 80,000 per jaar

Bekijk vacature

Global Category manager Mechanical & Hydraulics

Inkoop Vast Rotterdam area 89,000 per jaar

Bekijk vacature

Buyer Indirects

Inkoop Vast Eindhoven area 55,000 per jaar

Bekijk vacature

Project buyer EPC

Inkoop Vast Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Building Installations Procurement Specialist

Inkoop Vast Tilburg area 80,000 per jaar

Bekijk vacature

Tactical buyer Maritime

Inkoop Vast Rotterdam area 70,000 per jaar

Bekijk vacature

Tender Engineer Offshore Projects

Inkoop Vast Rotterdam area 65,000 per jaar

Bekijk vacature

Senior Inkoper Aannemerij

Inkoop Vast Midden Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Buyer Indirects

Inkoop Vast Eindhoven area 55,000 per jaar

Bekijk vacature

Category Manager Utilities (Gas, Power, Water) a.i.

Inkoop Interim Rotterdam area

Bekijk vacature

Procurement Manager High Tech Scale-up

Inkoop Vast Den Haag 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Technisch Strategisch Inkoper a.i.

Inkoop Interim Breda area

Bekijk vacature

Manager Procurement (E) a.i.

Inkoop Interim Amersfoort area

Bekijk vacature

Project buyer EPC

Inkoop Vast Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Manager Procurement EU & Africa

Inkoop Vast Den Haag 120,000 per jaar

Bekijk vacature