Werken als interim inkoper

Technische inkoop opdrachten voor een tijdelijke tijd

Open Sollicitatie

Interim Opdrachten

xentys, opgericht in 2010, richt zich op search (vaste inkoop functies) en interim inkoop opdrachten voor professionals, management en jong talent. Onze focus ligt op de industrie, aannemerij en technische groothandel. xentys werkt internationaal. wij beschikken over een breed netwerk binnen bovengenoemde disciplines (wij zijn al 23 jaar actief in deze diensten), en kandidaten selecteren op basis van praktijkgevallen. Wij hopen u snel te spreken!

Category Manager Utilities (Gas, Power, Water) a.i.

Inkoop Interim Rotterdam area

Bekijk vacature

Technisch Strategisch Inkoper a.i.

Inkoop Interim Breda area

Bekijk vacature

Manager Procurement (E) a.i.

Inkoop Interim Amersfoort area

Bekijk vacature

SAP 4HANA implementation consultant a.i.

Inkoop Interim Zuid-Limburg area

Bekijk vacature

Procurement functies vanaf €60,000 per jaar

Op zoek naar de ideale technische functies? Bij xentys.nl vind je alleen de meest lucratieve posities in de inkoopsector. Stap in de wereld van topinkoop en ontdek vacatures die je carrière naar een hoger niveau tillen.

Werken als

Strategisch

Inkoper

Bekijk vacatures
Werken als

Interim

Inkoper

Bekijk Opdrachten
Werken als

Tactisch

Inkoper

Bekijk vacatures
Werken als

Technisch

Inkoper

Bekijk vacatures

Werken als interim inkoper

Een interim inkoopprofessional is iemand die in de meeste gevallen tijdelijk wordt ingehuurd voor een interim opdracht. Binnen je interim functie kun je aan de slag met verschillende uitdagingen. De inkoopactiviteiten van een organisatie begeleiden en overzien kan één van je opdrachten zijn als inkoper. Je bent binnen je nieuwe uitdaging vooral gericht op het verbeteren van de efficiëntie, het verlagen van de kosten en het optimaliseren van de processen.

Als interim inkoper zet je jij aantoonbare ervaring van de inkoopmarkt in, waardoor snel aanpassen aan veranderende omgevingen en taken mogelijk is. Dit omvat een verscheidenheid aan industrieën en activiteiten.

Hieronder vallen onder andere contractonderhandelingen, leveranciersbeoordelingen en strategieverbeteringen. Met een frisse blik op de standaard inkoopprocedures van bedrijven kun je als interim inkoopprofessional voor uitstekende nieuwe inzichten zorgen. Aan organisaties die hun inkoopproces willen verbeteren en tegelijkertijd hun budget willen optimaliseren kun je een grote bijdrage leveren.

De rol van interim inkopers binnen organisaties

Interim inkopers zijn essentieel voor bedrijven van elke omvang. Je biedt bedrijven de flexibiliteit om snel in te spelen op schommelingen in de markt en onvoorziene kansen. Een interim senior inkoper brengt ervaring en expertise mee die inkoopprocessen fine tunen en daarbij kosten kunnen besparen. Door gebruik te maken van een interim inkoper vergroten bedrijven hun inkoopcapaciteit zonder de kosten van het inhuren van een fulltime medewerker.

Bovendien kunnen inkopers de hoofd inkoop ondersteunen bij het vinden van nieuwe leveranciers. Verder kan er gezorgd worden voor betere prijzen en kunnen nieuwe systemen ontwikkelt worden om de efficiëntie te maximaliseren. Kortom, wie concurrerend wil blijven in een steeds veranderende bedrijfsomgeving moet overwegen een interim inkoper in te huren. Heb jij een verleden als strategisch inkoper, facilitair inkoper of operationeel inkoper? Dan bespreken wij graag de mogelijkheden met jou.

Belangrijkste taken van een interim inkoper

Een interim inkoopspecialist is verantwoordelijk voor het optimaliseren van de inkoopactiviteiten van een organisatie. Dit omvat het ontwikkelen van een strategisch inkoopplan, het onderhandelen over contracten met leveranciers, het beoordelen van potentiële leveranciers en het opzetten van Supply Chain Management. Het is de uitdaging als inkoper om de inkoopactiviteiten te monitoren om efficiëntie- en kostenbesparing doelstellingen te halen. Afhankelijk van de specialistische kennis kan het zorgen voor een goede communicatie tussen afdelingen ook een taak zijn. Door deze effectieve taken kan de interim professional de inkoopactiviteiten van de organisatie bijsturen en bijdragen aan betere bedrijfsprestaties.

Wat zijn de verschillen tussen een interim inkoper en een vaste inkoper

Voor bedrijven is de keuze van een inkoopoplossing in het onderscheid tussen een interim inkoper en een vaste inkoper essentieel. Vaste inkopers worden door het bedrijf in dienst genomen om inkooptaken en -strategieën op lange termijn te beheren. Interim inkopers daarentegen worden voor een beperkte tijd ingehuurd om taken uit te voeren zoals het onderhandelen over contracten of het implementeren van nieuwe software. Interim inkopers zijn wendbaar en kunnen snel reageren op veranderingen in de markt, terwijl vaste inkopers meer tijd hebben om relaties met leveranciers te onderhouden en zich te diep te bekwamen in de sector. De beste aanpak zou kunnen bestaan uit het kiezen van beide soorten inkopers die hun voordelen samenbrengen om een optimale inkoopstrategie te creëren met flexibiliteit en expertise gecombineerd. Xentys beschikt over een groot netwerk van bedrijven waar jij ambities waar kan maken. Neem gerust contact om ons op als jij klaar bent voor een nieuwe stap in je carrière.

Download our free whitepaper

"Lowering Total Cost of Ownership (TCO) Using the Kraljic Matrix"

Download Whitepaper: TCO-KraljicMatrix
WHAT IS KRALJIC MATRIX? Discover how Kraljic Matrix can enhance your Strategy

Vaardigheden van een interim inkoper

Inkoopervaring en kennis van de industrie

Het is essentieel om als interim inkoopprofessional brede ervaring te hebben en over voldoende branchekennis te beschikken wanneer een bedrijf overweegt jou in te huren. Uitgebreide inkoopervaring geeft jou als professional inzicht in de nuances van het proces, waardoor jij de inkoop praktijken van een bedrijf kan versterken en kan helpen met kostenbesparingen. Het is ook belangrijk dat je als interim inkoper de specifieke sector begrijpt, omdat je dan kan anticiperen op belangrijke spelers, trends en uitdagingen bij het ontwikkelen van strategieën. Bedrijven profiteren van een efficiëntere inkoopstrategie en een betere concurrentiepositie door gebruik te maken van een interim die zowel relevante ervaring als actuele kennis heeft. Het inhuren van tijdelijke inkopers is een slimme investering voor bedrijven die hun concurrenten voor willen blijven.

Analytisch vermogen en strategisch denken

Interim inkoopprofessionals moeten analytisch en strategisch kunnen denken om complexe inkoopvraagstukken effectief te analyseren en op te lossen. Verder moeten ze de activiteiten van de organisatie in lijn houden met de bedrijfsdoelstellingen. Een interim inkoper moet markt- en trendanalyses uitvoeren voor het vinden van ideale leveranciers en kostenefficiënte inkoopstrategieën. Strategisch denken omvat het maken van langetermijnplannen voor het optimaliseren van prestaties, evenals het voorspellen van markttrends voor succesvolle inkoopstrategieën op lange termijn. Door alle vaardigheden kan je als interim inkoper activiteiten beheren en optimaliseren om het bedrijfssucces te vergroten.

Communicatie- en onderhandelingsvaardigheden

Interim inkopers hebben sterke communicatie- en onderhandelingsvaardigheden nodig. Als inkoper kun je verantwoordelijk zijn voor het onderhandelen over contracten of het omgaan met leveranciers. Goede communicatie kan leiden tot betere relaties met leveranciers, wat resulteert in meer kostenefficiënte deals. Onderhandelingsvaardigheden zijn daarom nodig om de best mogelijke voorwaarden te bedingen, wat kan leiden tot kostenbesparingen voor het bedrijf.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

Inkopers die tijdelijk werkzaam zijn moeten flexibel zijn en zich kunnen aanpassen aan situaties. Als inkoper zul je moeten integreren met verschillende teams en je snel aanpassen aan de bedrijfscultuur. De benadering van inkoopactiviteiten moet bestand zijn tegen wijzigingen in onder andere het budget, de marktprijzen voor goederen en diensten. Dankzij deze kwaliteiten kunnen je snel reageren en de prestaties van organisaties maximaliseren.

Belang van interim inkopers voor bedrijven

Als interim inkoper kun je een positief effect hebben op de prestaties en de winstgevendheid van een bedrijf. Je zal met je eigen bak kennis en expertise zorgen voor nieuwe inzichten op de afdeling inkoop. Met de ervaring die je meeneemt kun je snel en efficiënt werken, wat leidt tot betere bedrijfsresultaten. Daarnaast kun je kostenbesparingen realiseren door het inkoopproces te verbeteren. Met speciale vaardigheden kun je bovendien extra ondersteuning leveren in tijden van grotere vraag of voor specifieke projecten.

Interim inkopers zijn in staat nieuwe kansen te identificeren en innovatieve inkoopstrategieën te ontwerpen die het concurrentievoordeel van een bedrijf vergroten. Als je van afwisseling houdt en op zoek bent naar een nieuwe stap, dan is dit wellicht de uitgelezen functie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of om vacature alerts te ontvangen.

Wat een open sollicitatie bij Xentys jou kan brengen

Wil je vacatures op maat ontvangen of zie je liever een algemeen overzicht van alle vacatures? Solliciteren middels een ‘open sollicitatie’ kan zeer nuttig zijn voor wie zijn oog laat vallen op een baan bij een bepaald bedrijf, maar geen vacature ziet die bij hem of haar past. Bij Xentys zorgen we ervoor dat de kandidaat een individuele aanpak krijgt.

We praten eerst met onze kandidaten en organiseren dan een gesprek met een van onze specialisten – zodat zij een exact beeld krijgen van hun capaciteiten, kwalificaties en voorkeuren voordat we hen aan de werkgever voorstellen. Zo wordt aan elk aspect gedacht en wordt kostbare tijd en energie bespaard.

Vul onderstaand formulier in voor een open sollicitatie bij Xentys B.V.

Application form [NL]

Hoe werkt een open sollicitatie bij Xentys?

Het starten van een open sollicitatie kan een geweldige manier zijn voor mensen/kandidaten in de technische sectoren om hun interesse in een baan te tonen en in aanmerking te komen voor potentiële carrièremogelijkheden! Hier leest u hoe u kunt beginnen:

  • Zorg er eerst voor dat uw cv en sollicitatiebrief uw relevante vaardigheden, kwalificaties en ervaring in de technische wereld weergeven.
  • Vervolgens dien je deze open sollicitatie bij ons in via het formulier hiernaast. Ukunt dan een telefoontje krijgen van een van onze recruitment specialisten.
  • Blijf vooral ook geduldig, want het vinden van de juiste mogelijkheid via een open sollicitatie duurt soms iets langer dan solliciteren naar een specifieke baan.
  • Bij Xentys willen wij er vooral voor zorgen u gekoppeld wordt aan de functie die echt bij u past – dus houd een open geest en laat ons het werk doen!

NIEUWS

Inkoop kennis

Met de Kraljic-matrix inkooprisico’s identificeren

Met de Kraljic-matrix inkooprisico’s identificeren Inkoop speelt een grote rol in het succes van organisaties,…
Inkoop kennis

Procurement manager strategieën voor supply chain optimalisatie

Procurement manager strategieën voor supply chain optimalisatie Als je ooit hebt gewerkt in de technische…
Inkoop kennis

Optimaliseer je CV voor inkoop vacatures

Optimaliseer je cv voor inkoop vacatures Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging…
Inkoop kennis
Interim Inkoper Gezocht voor Unieke Interim Functies
Inkoop kennis
Inkoper gezocht voor de beste inkoop vacatures
Inkoop kennis
Wat houdt het inkoopproces in?
Inkoop kennis
Tactische inkoop: het onontdekte geheim voor zakelijk succes
Inkoop kennis
Een inkoopplan opstellen
Inkoop kennis
Inkoper: De Onmisbare Schakel naar Zakelijk Succes en Efficiëntie
Inkoop kennis
Hoe pas je het Kraljic model toe?
Inkoop kennis
Inkoop Recruitment Uitbesteden
Inkoop kennis
Wat is strategisch inkopen?

INKOOP VACATURES

Procurement Manager High Tech Scale-up

Inkoop Vast Den Haag 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Manager Procurement (E) a.i.

Inkoop Interim Amersfoort area

Bekijk vacature

Manager Procurement EU & Africa

Inkoop Vast Den Haag 120,000 per jaar

Bekijk vacature

Category Manager Utilities (Gas, Power, Water) a.i.

Inkoop Interim Rotterdam area

Bekijk vacature

Technisch Strategisch Inkoper a.i.

Inkoop Interim Breda area

Bekijk vacature

Manager Procurement (E) a.i.

Inkoop Interim Amersfoort area

Bekijk vacature

SAP 4HANA implementation consultant a.i.

Inkoop Interim Zuid-Limburg area

Bekijk vacature

Senior Inkoper Aannemerij

Inkoop Vast Midden Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Category Manager Utilities (Gas, Power, Water) a.i.

Inkoop Interim Rotterdam area

Bekijk vacature

Technisch Strategisch Inkoper a.i.

Inkoop Interim Breda area

Bekijk vacature

SAP 4HANA implementation consultant a.i.

Inkoop Interim Zuid-Limburg area

Bekijk vacature

Category manager Facilitair

Inkoop Vast Utrecht area 80,000

Bekijk vacature

Global Category Manager Chemicals

Inkoop Vast Tilburg area 100,000 per jaar

Bekijk vacature

Sr. Contracts Engineer Offshore Projects

Inkoop Vast Rotterdam area 80,000 per jaar

Bekijk vacature

Global Category manager Mechanical & Hydraulics

Inkoop Vast Rotterdam area 89,000 per jaar

Bekijk vacature

Buyer Indirects

Inkoop Vast Eindhoven area 55,000 per jaar

Bekijk vacature

Project buyer EPC

Inkoop Vast Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Building Installations Procurement Specialist

Inkoop Vast Tilburg area 80,000 per jaar

Bekijk vacature

Tactical buyer Maritime

Inkoop Vast Rotterdam area 70,000 per jaar

Bekijk vacature

Tender Engineer Offshore Projects

Inkoop Vast Rotterdam area 65,000 per jaar

Bekijk vacature

Senior Inkoper Aannemerij

Inkoop Vast Midden Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Buyer Indirects

Inkoop Vast Eindhoven area 55,000 per jaar

Bekijk vacature

Category Manager Utilities (Gas, Power, Water) a.i.

Inkoop Interim Rotterdam area

Bekijk vacature

Procurement Manager High Tech Scale-up

Inkoop Vast Den Haag 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Technisch Strategisch Inkoper a.i.

Inkoop Interim Breda area

Bekijk vacature

Manager Procurement (E) a.i.

Inkoop Interim Amersfoort area

Bekijk vacature

Project buyer EPC

Inkoop Vast Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Manager Procurement EU & Africa

Inkoop Vast Den Haag 120,000 per jaar

Bekijk vacature