Werken als tactisch inkoper

Vind tactische inkoop vacatures in industrie en techniek

Naar vacatures

Tactische Inkoopfuncties

xentys, opgericht in 2010, richt zich op search (vaste inkoop functies) en interim inkoop opdrachten voor professionals, management en jong talent. Onze focus ligt op de industrie, aannemerij en technische groothandel. xentys werkt internationaal. wij beschikken over een breed netwerk binnen bovengenoemde disciplines (wij zijn al 23 jaar actief in deze diensten), en kandidaten selecteren op basis van praktijkgevallen. Wij hopen u snel te spreken!

Buyer Indirects

Inkoop Vast Eindhoven area 55,000 per jaar

Bekijk vacature

Project buyer EPC

Inkoop Vast Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Building Installations Procurement Specialist

Inkoop Vast Tilburg area 80,000 per jaar

Bekijk vacature

Tactical buyer Maritime

Inkoop Vast Rotterdam area 70,000 per jaar

Bekijk vacature

Tender Engineer Offshore Projects

Inkoop Vast Rotterdam area 65,000 per jaar

Bekijk vacature

Procurement functies vanaf €60,000 per jaar

Op zoek naar de ideale technische functies? Bij xentys.nl vind je alleen de meest lucratieve posities in de inkoopsector. Stap in de wereld van topinkoop en ontdek vacatures die je carrière naar een hoger niveau tillen.

Werken als

Strategisch

Inkoper

Bekijk vacatures
Werken als

Interim

Inkoper

Bekijk Opdrachten
Werken als

Tactisch

Inkoper

Bekijk vacatures
Werken als

Technisch

Inkoper

Bekijk vacatures

Werken als tactisch inkoper

Een tactisch inkoper is een onmisbare schakel in het inkoopproces van een organisatie. Als professional is de inkoper verantwoordelijk voor het vinden van de beste leveranciers. Onderhandel als tactisch inkoper voor de beste het binnenslepen van de beste deals om zo kosten te besparen en de winst uiteindelijk te verhogen.

Tactische inkopers hebben een grondige kennis van de markt, het product (of dienst) en leveranciers. Ze werken nauw samen met een dynamisch team en interne afdelingen zoals productie, logistiek en financiën om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Inkopers zijn altijd bewust op zoek naar manieren om de kwaliteit te verbeteren, risico’s te minimaliseren en de efficiëntie te verhogen.

Een goede tactisch inkoper is een strategische denker, een effectieve onderhandelaar en heeft uitstekende communicatieve vaardigheden. Een tactisch inkoper is daarom essentieel voor het (inkoop)succes van iedere organisatie een draagt bij aan het verbeteren van de inkoopbeslissingen.

Bekijk Technische Inkoopvacatures

VACATURES

070 240 04 14

Waar werkt een tactisch inkoper?

Een tactisch inkoper werkt meestal op de inkoop- of toelevering afdelingen van bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen. Meestal ben je als tactisch inkoper werkzaam binnen een grote organisatie aangezien kleine bedrijven vaak één allround inkoper hebben.

Als inkoper ben je verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van het inkoopproces van goederen en diensten, met de nadruk op kostenbesparingen. Tactische inkopers kunnen verder ook verantwoordelijk zijn voor het onderhandelen over contracten en het beheren van relaties met leveranciers.

Hoe ziet de werkdag van een tactisch inkoper eruit?

Een typische werkdag van jou als tactisch inkoper bestaat uit met name marktonderzoek, communicatie met leveranciers en prijsonderhandelingen. De dag begint bijvoorbeeld met het onderzoeken van de belangrijke ontwikkelingen in de markt om de beste leveranciers te identificeren en prijzen te vergelijken. Vervolgens neem je contact op met leveranciers om offertes te krijgen en over de prijzen te onderhandelen. Ook analyseer je eerdere contracten en controleer je de prestaties van bestaande leveranciers.

Bovendien zul je worden betrokken bij de analyse van gegevens zoals klantbeoordelingen of beoordelingen van leveranciers om ervoor te zorgen dat aan de kwaliteitsnormen wordt voldaan. Ten slotte communiceer je met interne afdelingen om budget vereisten, leveringsdata en productspecificaties te bespreken. Als tactische inkopers moet je over uitstekende onderhandelingsvaardigheden beschikken, op tactisch niveau kunnen denken en goed kunnen communiceren om je taken effectief te kunnen uitvoeren.

De vaardigheden die nodig zijn om een effectieve tactische inkoper te zijn

Een tactisch inkoper zul je over verschillende vaardigheden moeten beschikken. Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk om je ervaring als inkoper uit te blijven breiden. Hieronder hebben we een aantal belangrijke vaardigheden beschreven die op het gebied van inkoop een bijdrage zullen leveren.

 • Analytische vaardigheden;
 • Effectieve communicatie is een waardevolle vaardigheid;
 • Capaciteit op te onderhandelen;
 • Sterk binnen een team kunnen samenwerken;
 • Strategisch kunnen denken;
 • Het vermogen om problemen op te lossen;
 • Inzicht in inkoopprocessen en actuele ontwikkelingen;
 • Capabel om in een snel veranderende omgeving te werken;

Bij Xentys bespreken we graag jouw huidige vaardigheden en de vaardigheden die je graag verder zou willen ontwikkelen. Op basis van de actuele kennis zullen wij in samenspraak op zoek gaan naar een passende opdrachtgever. Neem direct contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.

Opleiding en loopbaan

Als tactisch inkoper wil je het beste uit jezelf halen en jezelf blijven ontwikkelen. Het kan echter lastig zijn om de juiste carrièrestappen te zetten en de benodigde opleidingen te vinden die jouw vaardigheden en kennis verbeteren.

Xentys begrijpt de uitdagingen waar jij als tactisch inkoper voor staat. Daarom willen we in deze alinea enkele belangrijke punten bespreken die jou kunnen helpen bij het opbouwen van een succesvolle inkoop carrière. Of het nu gaat om het volgen van een specifieke opleiding, het ontwikkelen van vaardigheden of het vinden van de juiste loopbaanmogelijkheden, Xentys staat voor je klaar om je te begeleiden op je inkooploopbaan.

Opleidingseisen voor tactisch inkopers

Voor een carrière als tactisch inkoper vereisen veel organisaties een diploma dat verband houdt met inkoop. Veel organisaties vragen bijvoorbeeld een WO- of HBO diploma in een relevante studierichting zoals bedrijfskunde, economie of inkoop- en supply chain management. Daarnaast is een jaar ervaring in de tactische inkoop sector of aanverwante functies vaak vereist.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen in het beroep. Opleidingsprogramma’s en cursussen zijn beschikbaar om kennis en vaardigheden bij te werken, terwijl certificeringen zoals CPSM de kansen op een baan verder kunnen vergroten. Ook persoonlijke vaardigheden zoals analytisch vermogen, communicatie, onderhandelen en samenwerken zijn cruciaal. Met de juiste opleiding en vaardigheden kan succes worden geboekt als tactisch inkoper.

Heb je vragen naar de mogelijkheden die jij hebt? Schroom niet om dan even contact met ons op te nemen. Wij helpen jou graag met het vinden van de best passende baan.

Carrièremogelijkheden en doorgroeimogelijkheden

Als tactisch inkoper zijn er tal van carrièremogelijkheden en doorgroeimogelijkheden binnen de inkoop- en supply chain afdelingen van bedrijven. Naarmate je meer ervaring opdoet als tactisch inkoper, kun je doorgroeien naar senior inkoopfuncties, zoals Category Manager, Contract Manager of Procurement Manager. Deze rollen vereisen een meer strategische benadering van inkoop. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van inkoopstrategieën en het leiden van inkoopprojecten op hoog niveau.

Andere carrièremogelijkheden zijn onder meer het werken bij internationale organisaties en het werken als consultant, waarbij je advies geeft aan bedrijven over hun inkoopstrategieën. Door het ontwikkelen van je vaardigheden en kennis, het opbouwen van een breed netwerk en het voortdurend streven naar verbetering, kun je als tactisch inkoper een succesvolle en lonende carrière opbouwen. Investeer in jezelf en maak gebruik van de vele carrièremogelijkheden en doorgroeimogelijkheden die beschikbaar zijn in de inkoop- en supply chain sector.

Mogelijkheden voor verdere verdieping

Als tactisch inkoper kun je op talloze manieren je kennis en vaardigheden verder verbreden. Door jezelf voortdurend nieuwe dingen te leren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied kun je waarde blijven toevoegen aan je organisatie.

 • Tactische inkoop opleiding en onderwijs kan worden gevolgd via verschillende instituten, die cursussen aanbieden van beginners- tot gevorderd niveau. Deze cursussen zijn nuttig om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen of bestaande kennis te consolideren.
 • Lid worden van een inkoop- of handelsvereniging kan jou helpen in contact te blijven met andere inkopers. Verder kun je ook meer te weten te komen over de sector door evenementen en seminars bij te wonen.
 • Door je te specialiseren in bepaalde onderdelen van het inkoopproces, zoals contractonderhandelingen of leveranciersbeheer, kun je waarde toevoegen en je onderscheiden van andere inkopers.

Als tactische inkoper heb je dus vele verschillende mogelijkheden om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Hierdoor zul je absoluut waarde toevoegen aan een organisatie en hun competentie vergroten. Door een aantal van deze mogelijkheden te benutten zal jij je onderscheiden als succesvolle inkoper. Wij zijn altijd op zoek naar tatische inkopers met een actieve mindset en dankzij onze expertise zorgen wij voor nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen of aanvullende informatie.

Wat een open sollicitatie bij Xentys jou kan brengen

Wil je vacatures op maat ontvangen of zie je liever een algemeen overzicht van alle vacatures? Solliciteren middels een ‘open sollicitatie’ kan zeer nuttig zijn voor wie zijn oog laat vallen op een baan bij een bepaald bedrijf, maar geen vacature ziet die bij hem of haar past. Bij Xentys zorgen we ervoor dat de kandidaat een individuele aanpak krijgt. We praten eerst met onze kandidaten en organiseren dan een gesprek met een van onze specialisten – zodat zij een exact beeld krijgen van hun capaciteiten, kwalificaties en voorkeuren voordat we hen aan de werkgever voorstellen. Zo wordt aan elk aspect gedacht en wordt kostbare tijd en energie bespaard.

Naar Inkoopvacatures

Vul onderstaand formulier in voor een open sollicitatie bij Xentys B.V.

Application form [NL]

Hoe werkt een open sollicitatie bij Xentys?

Het starten van een open sollicitatie kan een geweldige manier zijn voor mensen/kandidaten in de technische sectoren om hun interesse in een baan te tonen en in aanmerking te komen voor potentiële carrièremogelijkheden! Hier leest u hoe u kunt beginnen:

 • Zorg er eerst voor dat uw cv en sollicitatiebrief uw relevante vaardigheden, kwalificaties en ervaring in de technische wereld weergeven.
 • Vervolgens dien je deze open sollicitatie bij ons in via het formulier hiernaast. Ukunt dan een telefoontje krijgen van een van onze recruitment specialisten.
 • Blijf vooral ook geduldig, want het vinden van de juiste mogelijkheid via een open sollicitatie duurt soms iets langer dan solliciteren naar een specifieke baan.
 • Bij Xentys willen wij er vooral voor zorgen u gekoppeld wordt aan de functie die echt bij u past – dus houd een open geest en laat ons het werk doen!

NIEUWS

Inkoop kennis

Wat is de Kraljic Matrix?

Wat is de Kraljic Matrix? De Kraljic Matrix is een belangrijk middel om het belang…
Inkoop kennis

Met de Kraljic-matrix inkooprisico’s identificeren

Met de Kraljic-matrix inkooprisico’s identificeren Inkoop speelt een grote rol in het succes van organisaties,…
Inkoop kennis

Procurement manager strategieën voor supply chain optimalisatie

Procurement manager strategieën voor supply chain optimalisatie Als je ooit hebt gewerkt in de technische…
Inkoop kennis
Optimaliseer je CV voor inkoop vacatures
Inkoop kennis
Interim Inkoper Gezocht voor Unieke Interim Functies
Inkoop kennis
Inkoper gezocht voor de beste inkoop vacatures
Inkoop kennis
Wat houdt het inkoopproces in?
Inkoop kennis
Tactische inkoop: het onontdekte geheim voor zakelijk succes
Inkoop kennis
Een inkoopplan opstellen
Inkoop kennis
Inkoper: De Onmisbare Schakel naar Zakelijk Succes en Efficiëntie
Inkoop kennis
Hoe pas je het Kraljic model toe?
Inkoop kennis
Inkoop Recruitment Uitbesteden

INKOOP VACATURES

Procurement Manager High Tech Scale-up

Inkoop Vast Den Haag 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Manager Procurement (E) a.i.

Inkoop Interim Amersfoort area

Bekijk vacature

Manager Procurement EU & Africa

Inkoop Vast Den Haag 120,000 per jaar

Bekijk vacature

Category Manager Utilities (Gas, Power, Water) a.i.

Inkoop Interim Rotterdam area

Bekijk vacature

Technisch Strategisch Inkoper a.i.

Inkoop Interim Breda area

Bekijk vacature

Manager Procurement (E) a.i.

Inkoop Interim Amersfoort area

Bekijk vacature

SAP 4HANA implementation consultant a.i.

Inkoop Interim Zuid-Limburg area

Bekijk vacature

Senior Inkoper Aannemerij

Inkoop Vast Midden Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Category Manager Utilities (Gas, Power, Water) a.i.

Inkoop Interim Rotterdam area

Bekijk vacature

Technisch Strategisch Inkoper a.i.

Inkoop Interim Breda area

Bekijk vacature

SAP 4HANA implementation consultant a.i.

Inkoop Interim Zuid-Limburg area

Bekijk vacature

Category manager Facilitair

Inkoop Vast Utrecht area 80,000

Bekijk vacature

Global Category Manager Chemicals

Inkoop Vast Tilburg area 100,000 per jaar

Bekijk vacature

Sr. Contracts Engineer Offshore Projects

Inkoop Vast Rotterdam area 80,000 per jaar

Bekijk vacature

Global Category manager Mechanical & Hydraulics

Inkoop Vast Rotterdam area 89,000 per jaar

Bekijk vacature

Buyer Indirects

Inkoop Vast Eindhoven area 55,000 per jaar

Bekijk vacature

Project buyer EPC

Inkoop Vast Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Building Installations Procurement Specialist

Inkoop Vast Tilburg area 80,000 per jaar

Bekijk vacature

Tactical buyer Maritime

Inkoop Vast Rotterdam area 70,000 per jaar

Bekijk vacature

Tender Engineer Offshore Projects

Inkoop Vast Rotterdam area 65,000 per jaar

Bekijk vacature

Senior Inkoper Aannemerij

Inkoop Vast Midden Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Buyer Indirects

Inkoop Vast Eindhoven area 55,000 per jaar

Bekijk vacature

Category Manager Utilities (Gas, Power, Water) a.i.

Inkoop Interim Rotterdam area

Bekijk vacature

Procurement Manager High Tech Scale-up

Inkoop Vast Den Haag 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Technisch Strategisch Inkoper a.i.

Inkoop Interim Breda area

Bekijk vacature

Manager Procurement (E) a.i.

Inkoop Interim Amersfoort area

Bekijk vacature

Project buyer EPC

Inkoop Vast Nederland 75,000 per jaar

Bekijk vacature

Manager Procurement EU & Africa

Inkoop Vast Den Haag 120,000 per jaar

Bekijk vacature