/ Buyer vacatures

Buyer vacatures

Vind buyer vacatures in industrie en techniek

Buyer vacatures

industrie productie high tech

Dit is een verzamelnaam voor functies op operationeel of tactisch niveau. Het is belangrijk in de vacaturetekst te lezen welk type buyer een bedrijf zoekt. Het kan dus een category buyer zijn, een project buyer of een facilitair buyer, maar ook een functie gericht op operationele inkoop en in uitzonderlijke gevallen zelfs gericht op het begeleiden van tenders of van ‘New Product Development’.

VANAF €60K+

Salaris per jaar

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand actieve vacatures van ons

Vacatures nieuwsbrief

De 'Buyer' functie

Wat wordt er van jou verwacht als 'buyer'?

Allereerst dat je communicatief behendig bent. Je werkt in de organisatie samen met veel verschillende afdelingen, denk aan productie en logistiek en mogelijk ook met product management, finance, marketing, sales, engineering.

Daarnaast zul je secuur moeten zijn om jouw administratie goed op orde te houden, denk aan leveranciersevaluaties, contracten, PO’s, etc. 

En je zult een goede onderhandelaar moeten zijn om de belangen van jouw organisatie maximaal te dienen.

Als je jouw werk goed doet ben je een onmisbare schakel in de organisatie.

De capaciteiten van een buyer

Afhankelijk van de sector, het bedrijf en de behoeften zijn er verschillende inkoopfuncties beschikbaar. Binnen de functie als inkoper wordt vaak onderscheid gemaakt tussen een Junior buyer, Senior buyer, Operational buyer, Category manager en Strategic buyer.

Een Junior Inkoper is nieuw in de inkoop en werkt samen met een Senior Inkoper voor begeleiding.

Een Senior Buyer houdt voornamelijk toezicht op de gehele cyclus van de inkoop. Hij of zij werkt vaak in een senior project samen met andere teams om de beste prijs te realiseren voor de producten.

Procurement Buyers richten zich op de aankoop van grote volumes producten en diensten in grote bedrijven. Strategische inkopers bouwen langdurige relaties op met leveranciers en focussen zich op het behalen van de doelstelling binnen bedrijven.

De Category managers richten zich juist weer alleen op specifieke productsoorten.

Bij Xentys houden we, bij het kiezen van een geschikte functie voor jou, rekening met factoren als ervaringsniveau, kwalificaties en vooral persoonlijke voorkeur. Wij nemen graag het vooronderzoek op ons dat wordt gedaan om de verantwoordelijkheden en vereisten die aansluiten bij jouw vaardigheden en ambities te vinden. Onze kennis van het vakgebied in combinatie met expertise zal leiden tot een grote kans op een succesvolle loopbaanontwikkeling voor jou.

Als buyer werk je normaliter in een kantooromgeving, waar je samenwerkt met collega’s en andere afdelingen. Er kan als buyer in verschillende sectoren worden gewerkt. Denk bijvoorbeeld aan de technische sector of de retail branche.

Een voorbeeld van een technische organisatie is bijvoorbeeld Tata Steel. Binnen de retail zul je als retail buyer aan de slag kunnen gaan. Een passende werkcultuur is voor een bedrijf essentieel om jou te motiveren en jou bij je werk te betrekken. Bovendien is het voordelig om een bedrijf te vinden dat bij jouw persoonlijkheid en waarden past. Denk hierbij aan voordelen zoals flexibele werktijden, opleidingsprogramma’s, een lease auto of andere mooie bijkomstige voordelen.

Wij helpen jou graag bij de zoektocht naar een geschikte organisatie voor jouw behoeften. Door een geschikte werksfeer te vinden die aansluit bij jouw behoeften en interesses, kun je een mooi carrière als inkoper opbouwen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het succes van het bedrijf.

Als buyer heb je een breed palet aan verantwoordelijkheden en taken. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het vinden van de geschikte leveranciers, het onderhandelen over inkoopprijzen en het plaatsen van bestellingen. Dit betekent dus dat je veel contact met leveranciers en andere partijen hebt. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat het bedrijf de beste producten en diensten verkrijgt tegen een scherpe prijs.

Als buyer werk je nauw samen met andere afdelingen binnen het bedrijf, zoals productie, marketing en financiën, om ervoor te zorgen dat de inkoopprocessen soepel verlopen. Meer ervaring als inkoper kan bijdragen aan de groei en het succes van het bedrijf. Een Buyer moet voor de mogelijke taken beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden en in staat zijn om relaties op te bouwen met leveranciers.

Voordelig kan zijn om als inkoper op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt. Je kunt bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, het optimaliseren van de kosten en het vinden van nieuwe leveranciers. In deze dynamische en uitdagende rol ben je van onschatbare waarde voor elk bedrijf dat op zoek is naar vernieuwing en efficiënter inkoopproces.

Voor een succesvolle carrière als inkoper zijn, zoals aangegeven, communicatieve vaardigheden nodig. Dit is nodig om contact te hebben met belangrijke leveranciers en in zijn totaliteit voor de inkoop van producten. Onderhandelingsvaardigheden zijn ook essentieel om de beste prijzen en voorwaarden met de leveranciers te krijgen. Affiniteit met inkoop en kennis over de huidige markt kunnen bijdrage bij de prestaties binnen het bedrijf waar je werkzaam bent.

Nauwkeurigheid, oog voor detail en goede plannings- en organisatievaardigheden dragen hier ook aan bij. Naast al deze vaardigheden willen wij graag benadrukken dat voor ons een goede mindset en de juiste instelling misschien nog wel belangrijker zijn. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat er altijd ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Er zijn verschillende opleidingseisen voor een Buyer. Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van het type bedrijf en de sector. In de meeste gevallen wordt een Bachelor’s degree in logistiek, bedrijfskunde of een gerelateerd vakgebied vereist voor de functie. Een Master’s degree in een gerelateerd vakgebied kan ook nuttig zijn en kan jouw carrière kansen verbreden. Verder is het belangrijk om ervaring op te doen in de inkoopsector, bijvoorbeeld door middel van stages of traineeships. Dit is gelukkig bij de meeste opleidingen verplicht. De certificeringen ‘Certified Professional in Supply Management (CPSM)’ of ‘Certified Purchasing Manager (CPM)’ kunnen ook bijdragen om jouw kwalificaties te verbeteren en jouw carrièremogelijkheden te vergroten. Er is in ons oogpunt altijd ruimte voor ontwikkeling. Dit kan bijvoorbeeld door middel van trainingen, workshops of een lidmaatschap bij een professionele inkooporganisatie. Met de juiste opleiding en ervaring kun je een succesvolle carrière opbouwen als Buyer. Heb jij een goede beheersing van het vak en/of ben je opzoek naar een nieuwe stap? Bij Xentys helpen we je graag jouw nieuwe stap werkelijkheid te maken.

Wanneer je een carrière als Buyer hebt of wilt nastreven zijn er verschillende mogelijkheden. Naarmate je in de loop van tijd meer ervaring en kwalificaties opbouwt, kun je doorgroeien naar een hogere functie, zoals Senior Buyer, Strategisch Inkoper, Inkoopmanager of Inkoopdirecteur. Deze banen bieden meer verantwoordelijkheid en leiderschap, en bieden vaak een hoger salaris. Naast deze banen zijn er ook mogelijkheden om je te specialiseren in specifieke inkoop gebieden. Denk hierbij aan supply chain management, duurzaam inkopen of contractonderhandelingen. Wij adviseren gemotiveerde buyers ook om te investeren in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit kan onder andere door het volgen van opleidingen en het behalen van specifieke certificeringen op het gebied van inkoop. Je zult hiermee jouw vaardigheden en kwalificaties verder ontwikkelen. Hiermee zul je ook gelijk betere kansen op doorgroeimogelijkheden hebben. Tot slot bieden sommige bedrijven ook interne opleidings- en ontwikkelingsprogramma’s en de mogelijkheid om te werken aan verschillende projecten. Bij Xentys hebben wij verschillende nieuwe vacatures voor buyer beschikbaar. Wij nemen hiervoor graag alle mogelijkheden met jou door.

750+

Inkopers geplaatst

Hoe werkt een open sollicitatie bij xentys?

Door het insturen van een open sollicitatie wordt je op de hoogte gehouden van onze actuale vacatures en kunnen we je banderen als we een passende vacature voor je hebben.

Hoe te beginnen?

1.

Zorg er eerst voor dat in jouw CV al jouw relevante vaardigheden, kwalificaties en ervaring beknopt zijn weergeven.

2.

Vervolgens dien je de open sollicitatie bij ons in via het formulier hiernaast. Je kunt dan een telefoontje krijgen van een van onze recruitment specialisten.

3.

Blijf vooral ook geduldig, want het vinden van de passende vacature zal even duren.

4.

Bij xentys willen wij je informeren over de vacature die bij jou past.

Wat een open sollicitatie bij xentys jou kan brengen

Wil je vacatures op maat ontvangen of zie je liever een algemeen overzicht van alle vacatures? Bij Xentys zorgen we voor een individuele aanpak. We organiseren een gesprek met één van onze specialisten om een goed beeld te krijgen van jouw capaciteiten, kwalificaties en voorkeuren voordat we je aan een werkgever of opdrachtgever voorstellen.

Verlaag Total Cost of Ownership (TCO) met de Kraljic Matrix​

FREE WHITEPAPER

Verlaag Total Cost of Ownership (TCO) met de Kraljic Matrix
Whitepaper: TCO-KraljicMatrix [NL]

Inkoop kennis

Vind onze gratis whitepapers en kennis over technisch inkopen. Ontsluit inzichten in inkoop met xentys. Ontdek whitepapers en expertise op het gebied van technisch inkopen om uw carrière of bedrijfsstrategieën te verbeteren.

Procurement functies vanaf €60 000 per jaar

Op zoek naar de ideale technische inkoopfuncties? Bij xentys.nl vind je professionele en managementfuncties in inkoop binnen de industrie, bouw en offshore.. Stap in de wereld van topinkoop en ontdek vacatures die je carrière naar een hoger niveau tillen.

Scroll naar boven